Διασώστης ΕΜΑΚ Παπαγιαννάκης: Αντίκρισα μία εικόνα καταστροφής που δύσκολα θα ξεχαστεί - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.3.23

Διασώστης ΕΜΑΚ Παπαγιαννάκης: Αντίκρισα μία εικόνα καταστροφής που δύσκολα θα ξεχαστεί


 Τις τραγικές στιγμές λίγη ώρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, περιέγραψε ο διασώστης της ΕΜΑΚ και προπονητής της Εθνικής Ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαγιαννάκης.


Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο ίδιος έφτασε μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο του στον τόπο της τραγωδίας (ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει έργο στο πεδίο του συμβάντος, λόγω των έντονων οσμών), λίγη ώρα μετά, ωστόσο, οι συνάδελφοί του από την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας που ήταν εκεί από τα πρώτα 7 με 8 λεπτά, έζησαν τις πιο επώδυνες στιγμές.


Ο κ. Παπαγιαννάκης, ο οποίος στα 23 χρόνια της καριέρας του, κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά δύσκολα συμβάντα, τόνισε, συγκλονισμένος, ότι αυτό ίσως να ήταν το πιο καταλυτικό, καθώς, μεταξύ των θυμάτων, υπήρχαν πολλά παιδιά και η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη. Η εικόνα που αντίκρισε όπως είπε, ήταν μία άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, όταν, σκύβοντας στα συντρίμμια, βρήκε τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας και υπολείμματα ανθρώπινου υλικού.


«Σε ένα συμβάν που έκανε όλη την Ελλάδα να λυγίσει, εμείς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, την αδρεναλίνη, ώστε να είμαστε δυνατοί να προχωρήσουμε… Πολλές φορές υπερβαίνουμε τα όριά μας, έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννάκης.