Update : Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τραγωδία με πολλούς νεκρούς και τραυματίες – Εγκλωβισμένοι στα βαγόνια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.3.23

Update : Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τραγωδία με πολλούς νεκρούς και τραυματίες – Εγκλωβισμένοι στα βαγόνια


 Στους 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

5820658

Οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη που ήταν και ο προορισμός της αμαξοστοιχίας που είχε ξεκινήσει περίπου στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης από την Αθήνα.

Τραγωδία στα Τέμπη – 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό

Δύο αμαξοστοιχίες, μία εμπορική και μία επιβατική, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Στα νοσοκομεία Λάρισας νοσηλεύονται 60 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά. Επίσης προσήλθαν με ΙΧ μέσα ελαφρά τραυματίες πέντε άτομα στο ΓΝ Κατερίνης, πέντε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και 15 στο ΑΧΕΠΑ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.

5820661

5820637

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης συντρίμμια και από τις δύο αμαξοστοιχίες είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων). Στο σημείο της σύγκρουσης φθάνει και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, τρία βαγόνια της οποίας έχουν εκτροχιαστεί,  φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22 το απόγευμα.

5820637

Προσήχθη και ανακρίνεται ο σταθμάρχης Λάρισας

Στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας έχει οδηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμάρχης βάρδιας της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη με απολογισμό, έως αυτή την ώρα, 32 νεκρούς και 85 τραυματίες.

Ο σταθμάρχης, ηλικίας περίπου 60 ετών, είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αστυνομικό τμήμα έχει προσαχθεί και εξετάζεται προανακριτικά και εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Train. Με βάση τα αποτελέσματα της προανάκρισης, θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφασίσει για την περαιτέρω μεταχείρισή τους.

Πηγή