Λέσβος: Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.10.23

Λέσβος: Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης


 Το σενάριο πρόσκρουσης πλοίου στο δεξιό λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και διαρροής μεγάλων ποσοτήτων μαζούτ, αντιμετώπισε σήμερα το πρωί,  το Λιμενικό Σώμα και οι εθελοντές της ΕΟΔ,  στην καθιερωμένη ετήσια άσκηση αντιρρύπανσης που διοργανώνει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.


 Η άσκηση πραγματοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια και για να εκπαιδεύσει τα στελέχη των φορέων που καλούνται να αντιμετωπίσουν ανάλογα περιστατικά, αλλά και να διαπιστωθούν οι ελλείψεις και ατέλειες ενώ ταυτόχρονα  εκπαιδεύονται και στα νέα μέσα και τεχνικές αντιρρύπασνης. Μάλιστα τα στελέχη του Λιμενικού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παλαιότερα, είχαν κληθεί και στην πράξη να αντιμετωπίσουν θαλάσσια ρύπανση μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.


Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η θεωρητική εκπαίδευση και την Κυριακή η πρακτική εκπαίδευση. Το πρώτο μέρος της, περιλάμβανε επίδειξη εξοπλισμού αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο Εμπορικό Λιμάνι Μυτιλήνης και το δεύτερο μέρος, άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο Φανάρι στο Λιμάνι Μυτιλήνης, με τη χρήση πλωτών φραγμάτων.


Μέσα για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έχει εγκαταστήσει στα λιμάνια Μυτιλήνης, Περάματος, Πέτρας και Σιγρίου, ενώ σε συνεργασία με την εταιρία  ΜΕΤΟΠΗ, κάθε χρόνο εκπαιδεύει τα στελέχη του λιμενικού και της ΕΟΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Πηγή