ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι για «αόρατους» τζιχαντιστές - Μέτρα ασφαλείας σε εκκλησίες και ευαίσθητους στόχους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.10.23

ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι για «αόρατους» τζιχαντιστές - Μέτρα ασφαλείας σε εκκλησίες και ευαίσθητους στόχους


Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές και συγκεκριμένα οι μυστικές υπηρεσίες και η Ελληνική Αστυνομία εξαιτίας των απειλών για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Δύση λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.


Ένας από τους ευάλωτους στόχους είναι και οι εκκλησίες και γενικότερα οι θρησκευτικοί χώροι με τις Αρχές να παίρνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ειδικότερα μετά το περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα.


Στο πρόγραμμα προστασίας συμμετέχει η Μητρόπολη από την περιοχή της Ηπείρου και εβραϊκές κοινότητες του εξωτερικού σε περίπτωση εισβολής ενόπλου. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τοποθέτηση καμερών και ασκήσεις με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ και άλλων φορέων.


Φόβοι για είσοδο τζιχαντιστών στη χώρα

Συνεχίζονται παράλληλα οι έλεγχοι στα σύνορα και επαναξιολογούνται τα εγχειρίδια εντοπισμού Ισλαμιστών.Στα κριτίρια εξετάζονται τι δρομολόγιο ακολούθησαν οι εξτρεμιστές, άραγε προσπάθησαν να παραπλανήσουν ή έχουν στα κινητά τους σκηνές πολέμου ή ύποπτα λογισμικά για να διαγράψουν τα ίχνη τους.


Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διαπιστωθεί αν υπάρξει κάποιο σχέδιο εισόδου στη χώρα μας ατόμων τα οποία μπορεί να προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Μάλιστα εξετάζονται τα μάτια τους για να διαπιστωθεί εάν έχουν σημάδια από σκόπευτρο, δηλαδή αν είχαν χρησιμοποιήσει σε κοντινό διάστημα όπλο.

Πηγή