Βόμβα στα ΜΑΤ: Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επιστρέφει – Αναβαθμίζουν την δράση οι αντιεξουσιαστές – Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.23

Βόμβα στα ΜΑΤ: Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επιστρέφει – Αναβαθμίζουν την δράση οι αντιεξουσιαστές – Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ


 Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε μετά από 5 τουλάχιστον χρόνια στη χώρα, με την τοποθέτηση βόμβας, μέσα σε δυο τάπερ, που άγνωστοι, άφησαν μέσα σε σακούλα απορριμμάτων έξω από την έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου. Παρόμοια βόμβα, μέσα σε τάπερ, έχουν να εντοπίσουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής από την εποχή της 17 Νοέμβρη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε δυο τάπερ και ενδεχομένως αυτό σε συνδυασμό με την αστοχία υλικού, να στάθηκε αφορμή ώστε να μην εκραγεί. Αποτελείτο από μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας και στρατιωτικό εκρηκτικό c4 συνδεδεμένα με ρολόι και πυροκροτητή. Σε περίπτωση έκρηξης, το ωστικό κύμα, θα προκαλούσε σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ θα ήταν άκρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των ατόμων που θα βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.


Οι άγνωστοι βομβιστές προσέγγισαν την υπερυψωμένη σκοπιά που βρίσκεται στην 2η πύλη της έδρας των ΜΑΤ και άφησαν τη σακούλα απορριμμάτων μέσα στην οποία είχαν βάλει την βόμβα δίπλα στην περίφραξη.


Το χρονικό της τοποθέτησης της βόμβας

Στις 12.29 το μεσημέρι της Δευτέρας, ένα άγνωστο άτομο, ενημέρωσε για την ύπαρξη της βόμβας σε εφημερίδα και ιστοσελίδα δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι να εκραγεί. Μάλιστα τόνισε εμφατικά πως θα πρέπει να « εκκενώσουν οι αστυνομικοί, την οδό Κατεχάκη μέχρι την οδό Δραχμής και να απομακρυνθούν οι φοιτητές από τα παράθυρα στις φοιτητικές εστίες». Άμεσες ήταν οι ενέργειες της αστυνομίας καθώς όπως σημειώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο προστασίας του πολίτη, «Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».


Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε και στελέχη των ΤΕΕΜ που μετέβησαν στην περιοχή, εντόπισαν την ύποπτη τσάντα. Μάλιστα εξουδετέρωσαν την βόμβα, 15 λεπτά πριν λήξει το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο βομβιστής για την έκρηξη. Όπως προέκυψε υπήρχε αστοχία υλικού και η βόμβα είχε βραχυκυκλώσει. Οι πυροτεχνουργοί την περισυνέλεξαν και τη μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικών των επίδοξων βομβιστών. Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πηγή