Πολεμικό κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση πολιτικής γραμματείας ζητούν 17 από τα 21 μέλη – Μέτωπο κατά Κασσελάκη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.2.24

Πολεμικό κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση πολιτικής γραμματείας ζητούν 17 από τα 21 μέλη – Μέτωπο κατά Κασσελάκη


 Πολεμικό είναι το κλίμα στο κόμμα της Κουμουνδούρου με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο μέσω isyriza το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον κόσμο να συμπληρώσει, να πληθαίνουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του  Newpost σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν 17 από τα 21 μέλη.


Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost, στον χορό των αντιδράσεων μπήκαν κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης και ο πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.


Θέση πήρε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αναφέρει πως το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει όλους, από τον Στέφανο Κασσελάκη μέχρι τα μέλη.




Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών «Οι αλλαγές του καταστατικού στο συνέδριο το 2022 επιτρέπουν και υποβάλλουν τη συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και η ηγεσία μας και η κεντρική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τη βάση.


Αυτό προβλέπει το καταστατικό, το οποίο μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».


Εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Το κλίμα στο κόμμα είναι εμφυλιοπολεμικό, καθώς τα ερωτήματα για τυχόν αλλαγή του ονόματος και του λογοτύπου του κόμματος προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη. Είναι ενδεικτικό ότι η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος, ώστε να το επερχόμενο Συνέδριο «να μην εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος».


Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει, πάντως, για το ερωτηματολόγιο και με ανάρτησή του στα social media υπεραμύνθηκε της επιλογής του, παροτρύνοντας όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.


Στη δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου Κασσελάκη αντέδρασαν σήμερα τρία στελέχη. Αρχικά ήταν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης. Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή της στο Facebook, άδειασε τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ερωτηματολόγιο και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να προσγειωθεί στην πραγματικότητα».


Αλλά και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, που στήριξε Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, κάλεσε λίγο αργότερα τον πρόεδρο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για να υπάρξει συνεννόηση.

Πηγή