Κρήτη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο λιμενικός που ζητούσε χρήματα και τσιγάρα για να μην κάνει ελέγχους σε πλοία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.2.24

Κρήτη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο λιμενικός που ζητούσε χρήματα και τσιγάρα για να μην κάνει ελέγχους σε πλοία


 «Έμπλεξα για μερικές κούτες τσιγάρα…» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας ο 47χρονος λιμενικός από την Κρήτη ο οποίος κατηγορείται ότι ζητούσε χρήματα και τσιγάρα για να αφήνει τα πλοία να περνούν χωρίς επιθεώρηση.


Ο 47χρονος, σύμφωνα με το neakriti.gr, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με περιοριστικούς όρους.


Ο λιμενικός, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη, να δήλωσε μεταμέλεια και να είπε ότι νιώθει ντροπή όμως δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες ούτε τις έκνομες πράξεις που του αποδίδονται.


Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος που υπηρετούσε ως λιμενοσταθμάρχης συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ ύστερα από παρακολούθηση δύο - τριών μηνών, κατά την οποία καταγράφηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έπαιρνε «δώρα», λεφτά και τσιγάρα από καπετάνιους και εταιρείες προκειμένου να μην κάνει έλεγχο στα διαπλέοντα πλοία.


Επιπλέον, τα «μαύρα» χρήματα φέρεται να τα επένδυε σε κέντρο διασκέδασης, ακίνητα και να είχε και προθεσμιακούς λογαριασμούς ενώ κατά άλλες πληροφορίες δεν δίστασε να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει και τα ονόματα της συζύγου και της μητέρας του για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Πηγή