Σύλληψη δύο ατόμων στην Αθήνα για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.2.24

Σύλληψη δύο ατόμων στην Αθήνα για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας


 Στη σύλληψη ενός 20χρονου ημεδαπού και ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην Αθήνα Αττικής, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, για παράβαση του N.4139/13 ''Περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' και του Π.Δ. 456/76 “Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων”.


Ειδικότερα κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από τα προαναφερόμενα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του Αστυνομικού Σκύλου Κ9 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΡΑΝΤΟ» και στελεχών Ο.Π.Κ.Ε. Αθηνών, ακινητοποιήθηκαν ο 20χρονος και ο 21χρονος σε περιοχή της Αθήνας. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον 20χρονο κατόπιν ένδειξης του Αστυνομικού Σκύλου Κ9 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΡΑΝΤΟ» βρέθηκαν στην κατοχή του α) δεκαοκτώ (18) ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης μικτού συνολικού βάρους 34,6 γραμμαρίων, β) τρεις (03) ανισοβαρείς συσκευασίες κοκαΐνης μικτού συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων, γ) καθώς και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.


Στη συνέχεια σε νόμιμη έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα του 21χρονου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ‘’ΡΑΝΤΟ’’, βρέθηκαν α) τρεις (03) ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης μικτού συνολικού βάρους 7,6 γραμμαρίων, β) πέντε (05) συσκευές κινητής τηλεφωνία, γ) πλήθος πυροτεχνημάτων, δ) καθώς και το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τα πυροτεχνήματα καθώς και τα χρηματικά ποσά.