Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ, Χρήστου Στυλιανίδη με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Αρσένιο Ντομίνγκεζ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.2.24

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ, Χρήστου Στυλιανίδη με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Αρσένιο Ντομίνγκεζ


 Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Αρσένιο Ντομίνγκεζ είχε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν διεξοδικά η απανθρακοποίηση που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του IMO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τρόποι για την πρακτική εφαρμογή και υιοθέτηση της μετάβασης προς την ανταγωνιστική και πράσινη ναυτιλία και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διεθνή ναυτιλιακή πολιτική στο πλαίσιο του Οργανισμού. Αναφέρθηκαν επίσης στις γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνει η παγκόσμια ναυτιλία και εστίασαν στην ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε επίσης την ευκαιρία να τονίσει στον κ. Ντομίνγκεζ, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο μήνα ως Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, ότι η Ελλάδα μαζί με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη γέφυρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Οι κ.κ. Στυλιανίδης και Ντομίνγκεζ αποφάσισαν επίσης την πλήρη συνεργασία σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΙΜΟ.

Σχετικές εικόνες

1234