Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ: Εγκληματική οργάνωση με 158 άτομα πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη -60 συλλήψεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.4.24

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ: Εγκληματική οργάνωση με 158 άτομα πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη -60 συλλήψεις


 Λεπτομέρειες για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τις δεκάδες συλλήψεις για την υπόθεση του θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έδωσε ο αρχηγός του Σώματος, Δημήτριος Μάλλιος.


Με δήλωσή του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως η έρευνα για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη, έχει οδηγήσει σε 60 συλλήψεις ως τώρα.


Παράλληλα, τόνισε πως έγιναν έρευνες σε 58 οικίες και 15 αυτοκίνητα, με τις Αρχές να έχουν κατασχέσει πλήθος αντικειμένων που θεωρούνται πειστήρια για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αποτελούν 158 μέλη.


Η δήλωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


«Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της  εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.


Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μη χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.


Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.


Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.


Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής, 60 ατόμων.


Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων, όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.


Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας».Χρυσοχοΐδης: «Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, για τον Γιώργο Λυγγερίδη»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, νωρίτερα, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΟΑΣΥ, αναφέρθηκε στον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.


«Αυτός ο θρήνος, μετά το θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, πρέπει να μετατραπεί σε μια πράξη τόσο για εκείνον που ''έφυγε'' όσο και για εκείνους που μένουν πίσω. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε όλο το νομικό καθεστώς γύρω από την προστασία των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε, επίσης, πως «για όσους φεύγουν με αυτό τον άδικο τρόπο, υπάρχει η απόδοση της δικαιοσύνης, έτσι όπως προβλέπει η Δημοκρατία και το Σύνταγμά μας. Ο Γιώργος θα είναι κάθε μέρα μαζί μας, για να μας θυμίζει πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή και πόσο απεχθής, δολοφονική και καταστροφική είναι η βία για κάθε κοινωνία»

Πηγή