Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.4.24

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές


 Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα έναντι τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά την οποία οι επιβαίνοντες του σκάφους, αποβιβάστηκαν στην χερσαία περιοχή ¨ΠΥΡΓΙΑ¨ βορειανατολικά της Χίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.


Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου, με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή είκοσι αλλοδαποί (12 άντρες, 06 γυναίκες και 02 ανήλικα) και μεταφέρθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.


Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή εναέριου μέσου της ΕΛ.ΑΣ. τρείς (03) ακόμα αλλοδαποί, ηλικίας 20, 22 και 20 ετών. Μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Χίου, όπου και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις¨ και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης¨. Ο 22χρονος συνελήφθη και για παράβαση του Ν. 2168/1993 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4678/2020 ¨Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις¨, διότι βρέθηκε να κατέχει ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδας με μήκος λάμας δέκα εκατοστών (10εκ.).


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.