Χαιρετισμός ΥφΥΝΑΝΠ κ. Παππά Ιωάννη στο συνέδριο της Π.Ο.Λ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.4.24

Χαιρετισμός ΥφΥΝΑΝΠ κ. Παππά Ιωάννη στο συνέδριο της Π.Ο.Λ.


 Αξιότιμοι παριστάμενοι


Κυρίες και κύριοι

Η διενέργεια του επίσημου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών που διεξάγεται στην πόλη του Βόλου έρχεται σε μία κομβική στιγμή αλλά και σε μία πόλη με συμβολισμούς.

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από όταν η Θεσσαλία βρέθηκε στο επίκεντρο πρωτόγνωρων φυσικών καταστροφών με τα στελέχη του Λιμενικού να διασώζουν εκατοντάδες πολίτες που κινδύνεψαν σοβαρά. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής άλλωστε αποδεικνύουν καθημερινά και σε κάθε περίσταση ότι γνωρίζουν πώς να προστατεύουν το ανώτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και να προστατεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ωστόσο πρέπει να επαναπροσδιοριστεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τους εκπροσώπους της ναυτιλίας, με οργανώσεις και την τοπική κοινωνία. Η προσφορά του Λιμενικού πρέπει να διαμορφωθεί σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση του σύγχρονου ρόλου της Πολιτικής Προστασίας όπως εκφράζεται μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Δυστυχώς, υποχρεώσεις με αναγκάζουν να μην βρίσκομαι κοντά σας. Θα χαρώ όμως να συζητήσουμε τα συμπεράσματα.

Σας εύχομαι καλές εργασίες στο συνέδριο σας.