Καιρός: Επιστρέφει από Δευτέρα η αφρικανική σκόνη - Ανεβαίνει και ο υδράργυρος με 30άρια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.4.24

Καιρός: Επιστρέφει από Δευτέρα η αφρικανική σκόνη - Ανεβαίνει και ο υδράργυρος με 30άρια


Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές - Πού θα φθάσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Βελτιωμένος ως προς τις βροχές θα είναι από αύριο Δευτέρα 22 Απριλίου ο καιρός, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από νέα μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας και από τοπικές βροχές, που προφανώς σε πολλές περιοχές θα είναι λασποβροχές, ενώ θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα. Επίσης, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ όσον αφορά στους ανέμους, βαθμιαία θα επικρατήσουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί με ενισχυμένες εντάσεις στη νότια χώρα, τοπικά στα 6 με 7 και βαθμιαία και στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά και νότια και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και στην Κρήτη τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.


Περίπου ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και την Τρίτη 23 Απριλίου, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.