Συντάξεις: To 2027 έρχεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης; Η αναφορά Τσακλόγλου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.4.24

Συντάξεις: To 2027 έρχεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης; Η αναφορά Τσακλόγλου

 


Το 2027 «έδειξε» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ομολογώντας επί της ουσίας ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και ότι θα είχε ήδη δρομολογηθεί αν δεν ήταν ο κορωνοϊός.


Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός της ΝΔ ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι δεν θα γίνει κάποια μεταβολή, μέχρι το 2027, καθώς «όλοι θέλουμε να ζούμε περισσότερα χρόνια και θέλουμε να ζούμε και υγιή χρόνια. Αλλά δυστυχώς την περίοδο του κορωνοϊού είχαμε μία αντιστροφή της τάσης αυτής», ωστόσο μετά «θα εξεταστεί όντως».


«Υπάρχει νομοθεσία η οποία είναι συγκεκριμένη και συνδέει τα όρια συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο της επιβίωσης. Αυτό κάθε τρία χρόνια το εξετάζουμε, το εξετάσαμε πέρυσι, και αυτό το πράγμα το οποίο είδαμε είναι ότι η πρόοδος την οποία είχαμε ήταν ιδιαίτερα ευκταία. Όλοι θέλουμε να ζούμε περισσότερα χρόνια και θέλουμε να ζούμε και υγιή χρόνια. Αλλά δυστυχώς την περίοδο του κορωνοϊού είχαμε μία αντιστροφή της τάσης αυτής οπότε μέχρι το 2027 που είναι η επόμενη εξέταση δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Τσακλόγλου.


«Τότε θα εξεταστεί όντως» παραδέχτηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας στο ερώτημα «μέχρι το 2027, μετά όμως θα το δούμε τότε;».

Πηγή