Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex με στόχο την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.4.24

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex με στόχο την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων


 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε, σήμερα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex, Hans Leijtens.


Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο άνδρες στο πλαίσιο της συνάντησης τους, συζήτησαν το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στα σύνορα δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων, όπως και το πλαίσιο συνεργασίας που έχουν οι ελληνικές αρχές με τις δυνάμεις του Οργανισμού στην περιοχή του Έβρου, πάντα με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων στο νότιο άκρο της Ευρώπης.


Επιπλέον, συζήτησαν αναλυτικότερα για τις ειδικές δράσεις που αναπτύσσει η Ελληνική Αστυνομία τόσο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, όσο και για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όπως και εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Πηγή