Συναντήσεις της Ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος Β.Δ Ελλάδος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.4.24

Συναντήσεις της Ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος Β.Δ Ελλάδος

 


Την 19/04/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Ε.Π.Λ.Σ. Βορειοδυτικής Ελλάδας ,και συγκεκριμένα από τους ΥΠΟΠ/ΧΟ Λ.Σ. ΒΕΡΓΙΝΗ Αναστάσιο και ΑΝΘ/ΤΗ Λ.Σ. ΜΑΡΓΕΛΗ Νικόλαο, με τον Βουλευτή της Ν.Δ. Λευκάδας κ.ΚΑΒΒΑΔΑ Αθανάσιο κατά την διάρκεια της οποίας ετέθησαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν το Λιμεναρχείο Λευκάδας.


Ιδιαιτέρως τονίστηκε στον κ. Βουλευτή ότι μιας και η Λευκάδα αποτελεί τα τελευταία χρόνια το κέντρο του θαλάσσιου τουρισμού στο Ιόνιο και όχι μόνο,κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης της οργανικής δύναμης του Λιμεναρχείου αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση του με επιπλέον Στελέχη και ιδιαιτέρως κατά την θερινή περίοδο,ακόμη και με δόκιμους οι οποίοι θα κληθούν να κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση.


Ζητήθηκε η επιστροφή κατά το συντομότερο δυνατόν του ΠΛΣ της Υπηρεσίας και του προσωπικού που βρίσκεται αποσπασμένο στο Ανατολικό Αιγαίο καθώς και η αναβάθμιση του Λ/Φ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ σε Λιμενικό Σταθμό ή Λιμενικό Τμήμα.Επίσης τονίστηκε η ανάγκη άμεσης λειτουργίας εφαρμογής e-Ναυλωσύμφωνο,η οποία θα απέμπλεκε μεγάλο αριθμό Στελεχών προκειμένου να απασχοληθούν με τα Αστυνομικά τους καθήκοντα μιας και το Λιμεναρχείο Λευκάδας και το Ά Λ/Τ Νυδρίου διεκπεραιώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός Ναυλοσυμφώνων από οποιαδήποτε άλλη Λιμενική Αρχή.


Ο κ. Βουλευτής αφού άκουσε με προσοχή τα παραπάνω αλλά και άλλη μια σειρά θεμάτων που τέθηκαν,μας γνωστοποίησε ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς μας και ότι ήδη έχει προβεί σε μία σειρά ενεργειών και επαφών με την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του Υ.ΝΑ.Ν.Π.,ενώ θα εντείνει άμεσα τις προσπάθειες του για επίλυση όσων των δυνατόν περισσότερων προβλημάτων.


Επιπροσθέτως κατά την διάρκεια της συνάντησης μας,υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βουλευτή με τον κ. Υπουργό ΝΑ.Ν.Π κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Χρήστο στον οποίο μεταφέρθηκαν οι προβληματισμοί μας και ο οποίος αναγνώρισε το δύσκολο έργο που επιτελούν τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ζητήθηκε και η συμβολή του στην επίλυση των σημαντικών θεμάτων που συνολικά απασχολούν την Υπηρεσία του Λιμεναρχείου Λευκάδας.