H Π.Ο.Λ. στη δράση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το μεταναστευτικό. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.4.24

H Π.Ο.Λ. στη δράση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το μεταναστευτικό.


 Η Ομοσπονδία μας  συμμετείχε ως προσκεκλημένη σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την 18 και 19 Απριλίου  στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση NORCAP υπό τον χρηματοδοτικό μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2014-2021 PROGRAMME G: “Ανάπτυξη των δυνατοτήτων διαχείρισης των Εθνικών Συστημάτων Ασύλου και Μετανάστευσης” και το “Μικρό Σχέδιο Επιχορήγησης- Βελτιωμένος Στρατηγικός Σχεδιασμός και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών”.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι:

Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης

Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα. Σοφία Βούλτεψη

Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κα Στελλίνα Σιαράπη

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης

Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης

Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, κ. Ηρακλής Μοσκώφ 

Διοικητής ΥΠΥΤ, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου

Εκπρόσωποι του Αρχηγείου της Αστυνομίας, του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και του Ερυθρού Σταυρού.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. Κυράνης Κώστας έθεσε το ζήτημα του μεταναστευτικού από μία διαφορετική διάσταση αυτή των υπηρετούντων του  ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ όπως βιώνεται μέσα από ένα καθημερινό αγώνα προσφοράς αλλά και πολλών προβλημάτων όπως :

              ·         Η έλλειψη προσωπικού.

·         Οι ατελείωτες ώρες εργασίας

·         Οι δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας.

·         Το σύστημα των μεταθέσεων που έχει εγκλωβίσει το προσωπικό στα νησιά .

Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα αδυναμίας προσλήψεων ,η στελέχωση τω υπηρεσιών στα νησιά στο 50% ενώ συζητήθηκε το ζήτημα της ψυχολογικής στήριξης στα στελέχη που καθημερινά βιώνουν πολύ δύσκολές συνθήκες εργασίας.

 Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα  στα περιστατικά απώλειας συναδέλφων που το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται γεωμετρικά.



Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι μεταφέραμε στους συμμετέχοντας αυτή τη διάσταση της δυσκολίας των στελεχών που με θυσίες διατηρούν το υψηλό επίπεδο προσφοράς του Λιμενικού Σώματος τόσο στο μεταναστευτικό αλλά και σε κάθε πεδίο δράσης του. 

 Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τον αγώνα προβολής του έργου των συναδέλφων με στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας δίνοντας βαρύτητα στους υπηρετούντες στα νησιά μας και καλώντας την πολιτική και στρατιωτική μας Ηγεσία  να σκύψει πάνω στα προβλήματα των συναδέλφων  μας δίνοντας λύσεις.