Έρχονται βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα – Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.4.24

Έρχονται βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα – Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα


 Πότε και σε ποιες περιοχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι βροχές

Άστατος θα είνα ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τις βροχές να διαδέχονται την αφρικανική σκόνη, που «έπνιξε» πολλές περιοχές.


Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, αναμένονται κάποιες διαταραχές από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, που είναι πολύ πιθανό να φέρει μπόρες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι γενικά καλός μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη με Μεγάλη Πέμπτη, που θα επικρατήσουν τα μελτέμια, ενώ αν υπάρξουν κάποιες βροχές, θα αφορούν στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, από Μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια κάποιες διαταραχές από τη κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν πιο ανατολικά.


«Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης. Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι το Ιόνιο, η δυτική ηπειρωτική Ελλάδα, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Μακεδονία και η Θράκη.


«Αινιγματικός ο καιρός για την Κυριακή του Πάσχα»


Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει, ότι από την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ο καιρός θα διατηρηθεί καλός στις περισσοτερες περιοχές της χώρας, με λίγες τοπικές μπορες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.


«Η θερμοκρασια τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Όσον αφορά στους ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες, που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ», υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, ξεκαθαρίζοντας ότι αν και είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για τον καιρό του Πάσχα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, ότι θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.


«Αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός, ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας, γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει ο αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή