Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Πύλο – Σύλληψη δύο (02) διακινητών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.4.22

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Πύλο – Σύλληψη δύο (02) διακινητών


 Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες την 31.03.2022, οι Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου, Πύλου και Κατάκολου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με εβδομήντα (70) αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση.

Στην εν λόγω περιοχή διενεργήθηκαν έρευνες από πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα πλοία. Ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ενός (01) ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Πύλου, απογευματινές ώρες την 01.04.2022, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη Γρ. Ασφαλείας Λ/Χ Πύλου με συνδρομή στελεχών ΔΑΠΘΑΣ προέκυψε ότι εκ των ανωτέρω εβδομήντα (70) ΠΕΠ υπήρχαν δύο (02) διακινητές Ιρακινής και Συριακής υπηκοότητας οι οποίοι είχαν αναλάβει και τη διακυβέρνηση του σκάφους. Συγκεκριμένα ανωτέρω Ι/Φ σκάφος απέπλευσε από παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία ενώ οι ανωτέρω διακινητές εντάσσονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ανωτέρω δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν για διακίνηση και έκθεση σε κίνδυνο κατά παράβαση των άρθρων 88 ν. 3386/05, αρ. 30 ν. 4251/14 και 306 Π.Κ. Κατόπιν απολογίας τους την 04-04-2022 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ανωτέρω δύο (02) διακινητές κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Πύλου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων μελών στο ανωτέρω κύκλωμα παράνομης διακίνησης.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.