Μεσσηνία: Στην Πύλο ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο με 70 μετανάστες από το Κατάκολο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.4.22

Μεσσηνία: Στην Πύλο ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο με 70 μετανάστες από το Κατάκολο


 Ένα ιστιοφόρο σκάφος, με μετανάστες εντοπίστηκε χθες γύρω στις 6 το απόγευμα ανοιχτά του Κατάκολου Ηλείας, στο Ιόνιο.


Σκάφος του λιμενικού ρυμούλκησε το ιστιοφόρο στο λιμάνι της Πύλου, όπου έφτασαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, περίπου 70 μετανάστες.


Άμεσα είχε ειδοποιηθεί ο δήμος Πύλου- Νέστορος, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα οργάνωσε στοιχειώδη υποδοχή καθώς ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονταν και μικρά παιδιά.


Χθες το βράδυ οι μετανάστες πέρασαν τη νύκτα σε εγκαταστάσεις του δήμου στην προκυμαία καθώς και σ’ ένα λεωφορείο που διαθέτει ο δήμος, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένος χώρος για φιλοξενία.


Αυτή την ώρα γίνεται η καταγραφή τους απ’ τις λιμενικές αρχές και σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, πρόκειται για ανθρώπους με καταγωγή κουρδική, απ’ το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.