Απεργία στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.4.22

Απεργία στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά


 Ποια ήταν η πρόταση της DPort Services που απέρριψε η ΕΝΕΔΕΠ - Από το λιμάνι θεωρούν την απεργία καταχρηστική καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη ειδοποίηση


Έκλεισε το λιμάνι του Πειραιά από το μεσημέρι αφού η Ένωση Εργαζομένων Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) προχώρησε αιφνιδίως σε αποκλεισμό του κηρύσσοντας στάση εργασίας μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια 24ώρη απεργία μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.


Το αιτιολογικό της συνδικαλιστικής οργάνωσης που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ είναι ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας η πρόταση της DPort Services (της εταιρείας που διαχειρίζεται ένα φάσμα λιμενικών υπηρεσιών στο εμπορικό λιμάνι) δεν ήταν ικανοποιητική. Βέβαια η DPort διαπραγματεύεται και με την ΣΥΝΕΔΕΠ.


Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της DPort μεσοπρόθεσμα κυμαίνεται στο 8% σε καλούς μισθούς όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς. Πλέον είναι οι έντονες οι ανησυχίες για τη λειτουργία του λιμανιού σε μια δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια εφοδιαστική  αλυσίδα .


Από το λιμάνι θεωρούν την απεργία καταχρηστική καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη ειδοποίηση.

Πηγή