Την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Φρουράς (ΑΣΕΦ), υπό τη νέα του σύνθεση, όπως προέκυψε μετά τις νέες προαγωγές και τοποθετήσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών στα νέα τους καθήκοντα.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε αγιασμός και στην συνέχεια απονεμήθηκαν τα διακριτικά βαθμού και το έμβλημα του ΑΣΕΦ, στα νέα μέλη από τον Αρχηγό της ΕΦ και Πρόεδρο του ΑΣΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Την έναρξη της συνεδρίας, προσφώνησε ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους προαχθέντες αξιωματικούς, αναφέρθηκε στην συμβολή του Συμβουλίου στην υλοποίηση του κοινού σχεδιασμού για μετεξέλιξη και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της ΕΦ έδωσε τις αρχικές κατευθύνσεις του, επικεντρώνοντας στην υλοποίηση του στόχου για βελτίωση όλων των συστατικών μαχητικής ισχύος της Δύναμης, ενώ ακολούθησε συζήτηση επί θεμάτων αρμοδιότητας του Συμβουλίου.

Κλικ για μεγέθυνση:

  

Πηγή