Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις με το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.4.22

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις με το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο


 «Η Τουρκία είναι χώρα – “κλειδί»», διεμήνυσε ο Φατίχ Ντονμέζ, προαναγγέλοντας ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Σημαντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες σχετικά με το φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

«Πριν από τρία χρόνια όταν στείλαμε το Γιαβούζ είχαμε δηλώσει ότι για τα σχέδια της περιοχής η χώρα- κλειδί είναι η Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Ντονμέζ. «Εμείς πάντα με εποικοδομητική στάση θα προχωρήσουμε με τη νοοτροπία που ευνοεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των πλευρών» συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να μετατρέψουμε και την ανατολική Μεσόγειο σε προορισμό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού».

«O EastMed μπορεί να επανέλθει αν ενταχθεί στο σχέδιο και η Τουρκία»

Ο διευθυντής του τουρκικού think tank EDAM (Κέντρο Ερευνών Οικονομικής και Εξωτερικής Πολιτικής) και πρώην διπλωμάτης Σινάν Ουλγκέν υποστήριξε σε συνέντευξή του στην «Κ» πως υπάρχει το ενδεχόμενο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed, όμως θεωρεί ως απαραίτητες προϋποθέσεις την ένταξη της Τουρκίας στο συγκεκριμένο σχέδιο και την επίλυση του Κυπριακού ή την εύρεση φόρμουλας για τη διανομή εσόδων του φυσικού πλούτου.

Οσο για την πιθανότητα κατασκευής του αγωγού Ισραήλ – Toυρκίας, υπενθύμισε πως πρέπει να περάσει από την αποκλειστική οικονομική ζώνη (AOZ) της Κύπρου, όμως εξέφρασε την ιδέα να δοθεί άδεια διέλευσης του αγωγού με πληρωμή κάποιου τιμήματος, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.