«Έφτυνα αίμα από το ξύλο»: 28χρονος κατήγγειλε λιμενικούς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.12.22

«Έφτυνα αίμα από το ξύλο»: 28χρονος κατήγγειλε λιμενικούς


 Κατηγορήθηκε από λιμενικούς ότι αντιστάθηκε σε έλεγχο την περίοδο του κορονοϊού γιατί δεν είχε δίπλωμα για το δίκυκλο που οδηγούσε. Ο λόγος για έναν 28χρονο στον Βόλο ο οποίος κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν λιμενικοί και χθες, Δευτέρα έγινε το δικαστήριο.

«Μαζεύτηκαν γύρω μου δέκα άτομα με πολιτικά. Είναι δυνατόν εγώ, ένα άτομο μόνο του, να αντισταθώ σε δέκα;» , αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους δικαστές ένας 28χρονος,  κατηγορούμενος για εξύβριση και απείθεια κατά της Αρχής.

Η κατηγορία εναντίον του από τους λιμενικούς ήταν ότι άρχισε να αντιδρά την ώρα που πήγαν να τον συλλάβουν και κλώτσησε έναν από αυτούς , ενώ τους αποκάλεσε «μ…..ς» όταν πήγαν να του περάσουν χειροπέδες. Όλα συνέβησαν στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020, στο κεντρικό πάρκο του Βόλου , αυτό του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι λιμενικοί σταμάτησαν τον 28χρονο για έλεγχο και όπως κατέθεσαν, μόλις τον  πλησίασαν ήταν ήρεμος αλλά μετά έγινε οξύθυμος. Όπως ειπώθηκε ήταν προκλητικός και κλώτσησε λιμενικούς.

Ο 28χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς συνήγορο.

«Ήμουν στο πάρκο στη συμβολή με την οδό Κασσαβέτη και είχα το μηχανάκι σβηστό. Ήθελαν να με γράψουν και με ειρωνεύτηκαν … ας με έγραφαν. Ζήτησαν ενισχύσεις από την ΟΠΚΕ ενώ ήμουν μόνος μου. Πάνε να μου περάσουν χειροπέδες και με έριξαν κάτω και αντέδρασα… τους είπα τι κάνετε ρε μ …. Χειροπέδες γιατί δεν έχω δίπλωμα; Άρχισαν να με χτυπούν και δεν μπορούσα να αναπνεύσω», είπε ο 28χρονος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news.

Εισαγγελέας: Και γιατί δεν τους μηνύσατε;

Κατηγορούμενος : Γιατί τρόμαξα… μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είχα κάνει ληστεία. Έφτυνα αίμα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Με το που γύρισα να τους πω τι συμβαίνει , τι μεγάλο έγκλημα έκανα, έπεσαν πάνω μου και με χτυπούσαν.

Εισαγγελέας: Θεωρώ απίθανο να υπήρξε χωρίς κάποιον λόγο μήνυση για εξύβριση και απείθεια.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή 4 μηνών με αναστολή και η έδρα αποφάσισε επιβολή ποινής 9 μηνών με αναστολή για τον 28χρονο, που επέμενε πως αυτός ήταν το θύμα.