Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ Αρχιπλοίαρχος Πασσάκος : Ορθά κοφτά…! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.12.22

Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ Αρχιπλοίαρχος Πασσάκος : Ορθά κοφτά…!


 ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΑΛΣ ΠΑΣΣΑΚΟΥ Σ. : ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ…!

Με αφορμή ενημέρωσή μου  οτι σε κάποιο  σχέδιο νόμου,  πάλι για εμάς χωρίς εμάς , του Υπουργείου Ναυτιλίας με τίτλο «Σύσταση Ινστιτούτου Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας, Λιμένων και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» το οποίο ρυθμίζει μεταξύ άλλων και θέματα προσωπικού Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ.  περιλαμβάνεται και διάταξη η οποία  τροποποιεί την υφιστάμενη διαδικασία απόκτησης  των ειδικών τυπικών προσόντων για την προαγωγή  Αξιωματικών (εκ ΔΥΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο βαθμό του Πλωτάρχη, όπως αυτή ισχύει με την παρ  4. του άρθρου 10  του πδ 81/12 περί «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» .

Ενώ λοιπόν με το ισχύον καθεστώς για την προαγωγή στο βαθμό του Πλωτάρχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ οι Αξιωματικοί, που προέρχονται από τη Σ.Δ.Υ.Λ.Σ., απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία τριών (3) ετών ως Αξιωματικοί σε Λιμενικές Αρχές και σε πλωτά ή εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εξαιρώντας στην ουσία τις Διευθύνσεις του Αρχηγείου, τα επιτελικά γραφεία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ  και τις ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., ξαφνικά για την προϋπόθεση προαγωγής στον βαθμό του Πλωτάρχη  επιλεκτικά και προκλητικά, για την προαγωγή στο βαθμό του Πλωτάρχη Λ.Σ συμπεριλαμβάνονται τα επιτελικά γραφεία των κ.κ. ΥΝΑΝΠ, του Υφυπουργού, του Αρχηγού και Υπαρχηγών,   την ίδια στιγμή που εξακολουθούν να εξαιρείται μεγάλος αριθμός υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ, του Αρχηγείου,  των ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ, ακόμα και αυτών που έχουν έδρα στα ακριτικά νησιά, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ…

Το μόνο που μένει ειναι να θεσμοθετήσουν μια καριέρα- σταδιοδρομία  για τα golden boys-girls και μια καριέρα για τα παιδιά ενός κατώτερου θεού …!.

 

Παρά την  προσπάθειά μου να αμφισβητήσω ακόμα και την ίδια μου την αντίληψη, παραποιώντας τα γεγονότα ώστε  να εξηγήσω ανεξήγητες αρνητικές συμπεριφορές και καταστάσεις, την ασέβεια που λαμβάνουμε σε ολα τα επίπεδα,   δίνοντας έτσι ψεύτικο άλλοθι για να μη πιστέψω τις καταστάσεις που σχεδόν 10 χρονια βιώνουμε,  τελικά,  αδυνατώ να δεχτώ την αδιαφορία-ασεβεια  σε όλα τα παραπάνω και παρακάτω  , οτι θεωρούν κάποιοι  οτι οι Αξιωματικοί ΛΣ ειναι δεδομένοι , δεν έχουν προβλήματα-αιτήματα ή δικαίωμα αυτά να τίθενται δια των εκπροσώπων τους ή ακόμη χειρότερα να μην έχουν δυνατότητα εκπροσώπησης,  οτι στο Λιμενικό Σώμα αν και αποτελεί ένα στρατιωτικά συντεταγμένο ένοπλο Σώμα Ασφαλείας, που λειτουργεί με κανόνες πειθαρχίας, ιεραρχία, οργάνωση, έθιμα, αξίες, αρχές και παραδόσεις, τιμή σε κάθε βαθμό, απρόσκοπτη συνεργασία, αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των υπηρετούντων, παρέχεται ως “αντιπαροχή” στις “ευεργετικές υπηρεσίες ΚΑΠΟΙΩΝ ” προς εξυπηρέτηση προσωπικών μικροπολιτικών και μικροσυνδικαλιστικών ακόμα και τοπικών συμφερόντων,   η νομή εξουσίας,  να επιβάλλεται  το πως θα διοικείται το ΛΣ , πως αντιμετωπίζεται η ΠΕΑΛΣ η μετάθεση μελών του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ ή εισηγήσεις για την αποστρατεία ή μετάθεση τους  ή την άδικη , στοχευμενη μετάθεση μελών μας Αξιωματικών για την εξυπηρέτηση των golden boys -girls,  των δικών  τους .

Έχω πολλές φορές, παρά το όποιο κόστος,  όταν άλλοι κάνουν οτι δεν βλέπουν , δεν ακούν , δεν κατάλαβαν  , τονίσει – επισημάνει, με σχετικές προσωπικές δημόσιες παρεμβάσεις μου, αλλά και επανειλημμένα προφορικά – γραπτά στο ΔΣ της ΠΕΑΛΣ, την παρακάτω ζοφερή πραγματικότητα :

Oτι ζούμε ως θεατές συμπεριφορές  που ακούμε  οτι αγγίζουν τα όρια του Bullying προς ανώτερο ή κατώτερο ,   απαξιωτικές, ανάρμοστες, αντιστρατιωτικές  και προσβλητικές συμπεριφορές, προσπάθεια φίμωσης , εκφοβισμού , απειλητικές συμπεριφορές ,  ψεύδη,  συκοφαντίες, παράγκες,  χρησιμοποίηση πλάγιων μέσων για ιδίων όφελος ή εναντίων κατώτερου ή ανώτερου , έλλειψη σεβασμού    στη δομή και στο Στρατιωτικό χαρακτήρα του ΛΣ, στα έθιμα, στις αξίες, στις αρχές και στις παραδόσεις του Λ.Σ. και στα θεσμικά όργανα, . Πρόσφατα δε πληροφορήθηκα οτι   κάποιος-κάποια δήλωσε σε ανώτερο του ότι απαιτεί την   υποταγή  του καθως έχει λάβει παραγγελιά  από εξωθεσμικό πρόσωπο παράγοντα γραφείου πολιτικού προσώπου, έχει εντολή ,στόχο,σκοπό, χρονοδιάγραμμα,  που θα εκτελεστούν ότι κι αν γίνει ώστε να   μη στεναχωρήσει τον παρατρεχάμενο ψευτοπαραγοντα και ακολούθως το πολιτικό πρόσωπο  .

Oτι ζούμε ως θεατές την ανεξέλεγκτη χορήγηση βαθμών και των δεκάδων δήθεν ευεργετικών διατάξεων – παροχών, αντίθετων συνήθως από το πραγματικά εφικτό και ζητούμενο, τα οποία καταθέτουν κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, χωρίς μελέτη-επαρκή επιχειρηματολογία για την εξυπηρέτηση πολιτικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και άλλων συντεχνιών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποδόμηση της εύρυθμης λειτουργίας του ΛΣ, στην κατάρρευση των αξιών, των αρχών, της τιμής σε κάθε βαθμό, της στρατιωτικής ιεραρχίας, της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού ,της αλληλοεκτίμησης μεταξύ όλων των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..,και του αναφαίρετου δικαίωματος  οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης δομής, το συνδικαλίζειν και συνδικαλίζεσθαι στο ΛΣ  

ΔΥΣΤΥΧΩς  Λίγους πλέον ενδιαφέρει και σε αυτούς δεν συγκαταλέγεται μεγάλο ποσοστό συνδικαλιστων ακόμα και της ΠΕΑΛΣ  ….:

 • Ότι οι βαθμοί και η προέλευση των αξιωματικών πρέπει να ταυτίζονται με τις θέσεις ευθύνης ναι αντίστροφα και σε καμιά περίπτωση και λόγο να μην αποσυνδέονται, ενώ η κατοχή θέσεων ευθύνης δεν πρέπει να διέπεται ή να γίνεται με καθεστώς θητείας.
 • Ότι Για τους Αξιωματικούς, η μεταξύ τους γενική σειρά αρχαιότητας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ιεραρχίας, που εξασφαλίζει σε βάθος χρόνου την πειθαρχία, με σκοπό την ομαλή κι εύρυθμη λειτουργία του Σώματος και συνδέεται άμεσα με την ιεραρχία των καθηκόντων, που πηγάζει από τη βαρύτητα της ευθύνης της αποστολής του Λ.Σ..
 • Ότι η Ηγεσία οφείλει να επηρεάζει, να παρακινεί και να επιτρέπει στο προσωπικό που διοικεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα και στην επιτυχία του οργανισμού και στην ενσωμάτωσή τους στο πλαίσιο της <<ομάδας>> ,να ενδυναμώνει το προσωπικό να έχει όραμα, διαίσθηση, και να υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους, με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
 • Ότι οφείλουμε να επικυρώσουμε τη βασική αρχή που πρέπει να διέπει ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο σώμα ασφάλειας , σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση πρέπει να δίνει τα εχέγγυα να φέρει κάποιος αξίωμα, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματικό αντίκρυσμα στο βαθμό και αξία, και για να έχει αξία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διακρίνεται από ένα ορθολογικό πλαίσιο, ιεραρχικής δομής – καθηκοντολογίου – κρίσεων – ιεραρχίας και προαγωγών και ορθής – δίκαιης μετάθεσης του στελέχους.
 • Ότι αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός η απαξίωση – αποδυνάμωση του Αρχηγείου – Στρατιωτικής μας Ηγεσίας , που επήλθε από λάθος παρελθοντικές πολιτικές και δυστυχώς την συγκαταβατικότητα που επέδειξε σε αυτές το Αρχηγείο ΛΣ σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη χορήγηση βαθμών σε ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα όπως το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. που δημιούργησε προβλήματα στην ιεραρχία μεταξύ των στελεχών ,στη δομή και στη λειτουργία του Σώματος – Αρχηγείου ΛΣ . με οτι αυτό συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα.
 •  Ότι ειναι αδιανόητο , η μετάθεση ενός αξιωματικού ΄ακόμα και ανωτάτου ή η εξέταση προσφυγών του εξαρτάται και απο την ψήφο ενός συνδικαλιστή που μπορεί να ειναι ακόμα και Λ/Φ ενός έτους
 • Ότι η κατάσταση έχει πλέον διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που μπορεί στην ίδια θέση να υπηρετεί  αξιωματικός προέλευσης ΣΝΔ-ΝΟ-Τ-ΟΙ-ΕΚ ΔΥΛΣ  ή και ΕΚ Λ/Φ .
 • Ότι ειναι απαραδεκτο να μη λαμβανονται υποψη τα τρία (03) έτη υπηρεσιας που ετίθεντο ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ των Λ/Φ, στις προκηρύξεις διαγωνισμών κατάταξης Υπαξιωματικών Λ.Σ., για τα έτη 1996 και έπειτα και να μην υπολογίζεται και να προσμετράται στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας Υ/Ξ – AΝΘΣΤΗ – Α/Ξ εκ Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.
 • Ότι ειναι απαραδεκτη η μη ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΔΥΛΣ απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος, που έχουν ήδη προαχθεί εκτός οργανικών θέσεων στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου και οι οποίοι κατέχουν πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα ή δίπλωμα Αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού .πτυχίων Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
 •  Ότι ειναι απαράδεκτο οι υπηρετούντες στα πλωτά επιχειρησιακά μέσα να αντιμετωπίζονται βαθμολογικά, οικονομικά, ασφαλιστικά κατώτερα άλλων συναδέλφων τους που μπορεί να υπηρετούν ακόμα και σε υπηρεσία γραφείου- προσωποπαγή θέση .
 • Ότι ειναι απαράδεκτο τέτοιας σοβαρότητας θεσμικά ζητήματα να καθορίζονται αποκλειστικά απο μια μικρή  ομάδα συγκεκριμένων επίλεκτων…. χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το Αρχηγείο- Αρχηγός  , να φιμώνεται και τιμωρείται  η ΠΕΑΛΣ-οι εκπρόσωποι των αξιωματικών  και να υιοθετούνται διατάξεις που θυσιάζουν το σώμα ,τα στελεχη για την εξυπηρέτηση προσωπικών  μικροπολιτικών και μικροσυνδικαλιστικων συμφερόντων .
 • Ότι καταργούνται-απαξιώνονται  καθως εξισώνονται,  βασικές αρχές που πρέπει να είναι καθοριστικός διαχωριστικός παράγοντας των οργανικών θέσεων και κατανομής αυτών, του καθηκοντολογίου, της ιεραρχίας και της εξέλιξης των στελεχών όλων των βαθμίδων και θα πρέπει να ακολουθεί τα στελέχη στην Υπηρεσιακή τους πορεία και  που πρέπει να διέπουν ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο ένοπλο Σ.Α, όπως η  κατηγορία, η προέλευση , ο βαθμός, τα καθήκοντα και θέσεις που δύναται να υπηρετούν τα στελεχη ΛΣ, η ιεραρχία, η διαφορετικότητα (ακαδημαϊκή – στρατιωτική εκπαίδευση, ακαδημαϊκά και στρατιωτικά προσόντα  κάθε Σχολής, διάρκεια φοίτησης
 • – Ότι για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη ΣΝΔ, προφανώς μετά το  γκρέμισμα του «ναού» τους, δηλαδή της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης σε πανεπιστήμια, πολυτεχνικές σχολές και ΑΕΝ και της κατόπιν φοίτησής τους στη σχολή ΣΝΔ, που αποτελούσε σημαντικό μέρος της ιστορίας τους, την περηφάνια τους, τα εχέγγυα να διοικούν το ΛΣ και το διαχρονικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και τον επαγγελματισμό τους, η εξίσωση- απαξίωση  των βαθμών τους και οι οργανικές θέσεις τους,  αποτελει άλλη μια  απαξίωση– υποβάθμιση τους.
 • – Ότι δημιούργησαν  μια άνευ  επιχειρησιακού – υπηρεσιακού ουσιαστικού αντικρίσματος οργανική κατανομή , που «καταλύει» την ιεραρχία, διχάζει, αδικεί και εμποδίζει την απρόσκοπτη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση μεταξύ όλων των στελεχών του ΛΣ και τη λειτουργία του ΛΣ.

Καμιά φωνή καμιά ακρόαση, μόνο επιδεικτική αδιαφορία  αναφορικά :

 •          Mε την επιπόλαια -ασεβή  αντιμετώπιση και τοποθετήσεις κάποιων Αξιωματικών (σε θέσεις κατώτερες ή και ανώτερες που αντιστοιχούν στο βαθμό τους )  και αντιμετώπιση  κάποιων Υπηρεσιών  του ΛΣ , η οποία μπορεί να εκληφθεί  είτε  ως σκόπιμη υποβάθμιση, είτε  στην στελεχιακή ένδεια στο Λ.Σ. ,  είτε σε σκοπιμότητα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων…
 • Mε τη  μη  τροποποίηση της διάταξης για την τοποθέτηση Αξιωματικών σε θέσεις του εξωτερικού ώστε να λαμβάνεται πρώτιστος υπόψη η αρχαιότητα -βαθμός και η προέλευση -σχολή φοίτησης  
 • Mε τη  μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας τοποθετήσεων σε θέσεις του εξωτερικού ώστε να μην απαιτείται “μπάρμπας στην Κορώνη”
 • Με το ζήτημα των μεταθέσεων-αποσπάσεων ,διαθέσεων και  έκτακτων συμβουλίων και το εσκεμμένο καθεστώς ομηρίας εκατοντάδων στελεχων 
 • Με τη μη  θεσμοθέτηση συγκεκριμένων βαθμών των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων ΛΣ  στα  αρμόδια συμβούλιά  και την εκπροσώπηση της ΠΟΛ για την οποία αγνοούν ακόμα και δικαστικές αποφάσεις ίδρυσης της .
 • Με το ζήτημα αποζημίωσης – απλήρωτων και καθυστερημένων θεραπειών ειδικής αγωγής και συνεδριάσεων  του ΛΑΠ 
 • Με το ζήτημα της αστυνόμευσης -ασφάλειας των οχημάτων του προσωπικου που σταθμεύουν στο χωρο που έχει υποδειχθεί από τον ΟΛΠ , πλησίον του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. .
 • Με την κατά το δοκούν μετάθεση συνδικαλιστων που δεν τους αρέσουν ΄καθως λένε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη  .
 • Με την επιστολή  διαμαρτυρίας μας για το ζήτημα του  ΚΕ.ΜΕ .
 • Με την Εκπροσώπηση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα  Πειθαρχικά Συμβούλια και την προτεινόμενη από την ΠΕΑΛΣ τροποποίηση του Άρθρου 73 του Νόμου 4504/2017 .
 • Με  τη μη εκτέλεση  απόφασης  μετάθεσης στελεχών ΛΣ λόγω εκλογής τους  μετά την έκδοση της διαταγής ως  μέλη του ΔΣ ΕΠΛΣ , όταν αλλα στελεχη φεύγουν βράδυ…..
 • Με το ζήτημα της αναπαραγωγής σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο  που  συνοδευόταν  από πλήθος αρνητικών σχολίων της κοινωνίας και αφορούσε ατυχέστατη <<συζήτηση>> συνδικαλιστων για  γυναικοκτονιες
 • Με το ζήτημα της μετακίνησης με πλοία, των στελεχών ΛΣ που διατάσσονται να μετακινηθούν προς ενίσχυση των υπηρεσιών του Ανατολικού Αιγαίου και διαβίωσης των αποσπασμένων . .
 • Με το ζήτημα της επιχειρούμενης περικοπής εσόδων ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ.
 • Με το ζήτημα της επαναφοράς της οργανικής δύναμης στις 10.250 θέσεις .
 •  Με το ζήτημα της ανάγκης νέων προσλήψεων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 • Με το ζήτημα της επαναφοράς δώρων και αποκατάστασης μισθών των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο τομέα. 
 • Με την απορρόφηση-διάθεση των χρηματικών ποσών  που προκύπτουν απο το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
 • Με το ζήτημα της Αξιοποίησης-αναβαθμισης  των ΕΒ/ΛΣ,
 • Με το ζήτημα της Ενίσχυσης με προσωπικό του ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ.
 •  Με το ζήτημα  τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης με γνώμονα  την ιεραρχία στο ΛΣ , το  βαθμό που ο καθείς θα φέρει  και την προέλευσή του και όχι κατόπιν εντολών των golden boys-girls  του ΛΣ ή κάποιου παρατρεχάμενου παραγοντισκου σε πολιτικό γραφείο ή μικρών συνδικαλιστων που διοικούν μεγάλα σωματεία
 • Με τη στέρηση προαγωγής σε ΔΠΓ-ΔΜΓ αποφοίτους 40ου και 41ου σχολείου ΔΥΛ.
 • Με την υφιστάμενη κατάσταση στις περισσότερες  υπηρεσιες  ΛΣ καθως η πραγματική οργανική τους δύναμη επαρκεί μόνο για τη στοιχειώδη λειτουργία τους .
 • Με την αναγκαιότητα Κατάρτισης νέου μισθολογίου. (κατάργηση του άρθρ. 20 του ν.3865/10) 
 •  Με την καθυστέρηση των διαδικασιών προς επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Μετακινείτε το προσωπικό από το ενα νησί στο άλλο να βρει στρατιωτικό ιατρό…
 • Με τη μείωση του κόστους εξαγοράς του συντάξιμου χρόνου κατά τρία (3) έτη με παράλληλη επέκταση των διατάξεων προσαύξησης και για τους καταταγέντες μετά το 1995., τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την εξαγορά της 3ετίας., την παροχή δυνατότητας εξαγοράς με αύξηση του αριθμού των δόσεων., την επέκταση της δυνατότητας αναγνώρισης των ετών αυτών και στα υπόλοιπα στελέχη του Λιμενικού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.
 • Με την υπαγωγή των πληρωμάτων των Περιπολικών Λ.Σ. στις συνταξιοδοτικές διατάξεις των Ειδικών Δυνάμεων και Μονάδων (διπλά εξάμηνα).Την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ -ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ -ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.
 • Με την Ασφαλιστική αντιμετώπιση των μετά την 1.1.2011 κατατασσόμενων, οι οποίοι υπάγονται στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 • Με την Αναγνώριση πλασματικού χρόνου τέκνων.
 • Με   το Υπόμνημα διεκδικητικού πλαισίου της ΠΕΑΛΣ στο οποίο αναφέρονται τα αιτήματα των Αξιωματικών ΛΣ και το οποίο έχουμε πολλάκις καταθέσει και πολλάκις το έχουν πετάξει στα σκουπίδια,  αγνοώντας επιδεικτικά τους αξιωματικούς …!
 •  Με την μη ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ( Κεντρικά Λιμεναρχεία, Λιμεναρχεία, με μια οργανική σύνθεση που δεν επαρκεί για την εκπλήρωση του σκοπού τους, που η μη εφαρμογή του πδ μεταθέσεων έχει μετατρέψει την υφιστάμενη τους σύνθεση σε «πάζλ» βαθμών, με αποτέλεσμα στα περισσότερα εξ αυτών να καλύπτονται θέσεις Λ/Φ ή Υπαξιωματικών από Αξιωματικούς, που δημιούργησε η ανεξέλεγκτη χορήγηση βαθμών. Λιμενικά Τμήματα, Λιμενικοί Σταθμοί και Φυλάκια, που καλούνται να λειτουργήσουν με τον ελάχιστο αριθμό υπηρετούντων, που ενώ προκρίθηκαν να αντικαταστήσουν τα Υπολιμεναρχεία ως ένα ευέλικτο σχήμα άσκησης των αρμοδιοτήτων του Σώματος, αντιμετωπίζονται ως Λιμενικοί Σταθμοί με οργανική 8 στελεχών. ΤΙΣ
 • Με τις υποκειμενικές κρίσεις –τον εκσυγχρονισμό εκθέσεων αξιολόγησης
 • Με τη μη  χορήγηση   Παρασήμων  – μη χορήγηση Ξιφών
 • Με τη μη χορήγηση  δανείων απο ΜΤΝ και ΤΑΛΣ
 • Με τη  μη θεσμοθέτηση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο
 • Με τη μη απόδοση ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ Γ΄ ΤΑΞΕΩΣ σε .προϊσταμένους και Α΄ μηχανικούς των ΠΛΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ στα στελεχη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ που υπηρετούν στο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
 • Με τη μη τροποποίηση της παρ.  4 ΤΟΥ αρθρου 106 ΤΟΥ Ν. 3079/2002.
 • Με τη μη αναγνώριση  του χρόνου ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Υ /Ξ – AΝΘΣΤΩΝ – Α/Ξ ΕΚ Σ.Δ.Υ.Λ.Σ. ΣΤΟ ΛΣ  ως Λ/Φ για τη λήψη  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ
 • Με τη μη ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 19 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ. (Ν.3079/2002 ΦΕΚ 311Α/2002) Η’ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 Π. Δ. 81/2012 ΦΕΚ 139Α /2012.
 • Με τη μη υιοθέτηση της πολλάκις κατατεθειμένης  διάταξης ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΩΝ ΛΣ. Την  επαναφορά του δικαιώματος του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥΣ Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ Λ.Σ. ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ
 • Με τη μη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΛΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 17 ΤΟΥ Ν.4551/2018
 •  Με τη μη δημιουργία ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΣ με αποτέλεσμα τη συντεχνία …..
 • Με τη μη μέριμνα για ΔΩΡΕΑΝ Η ΥΠΟΤΥΠΩΔΟΥΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΗ ,ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΥΛΙΚΕΊΩΝ ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΣΊΤΙΣΗΣ- ΠΑΡΟΧΩΝ ΛΕΣΧΩΝ Ε.Δ ΕΛ.ΑΣ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ -ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ Κ.Τ.Λ .Ακόμα και σε επιχειρήσεις που απαιτούν μεγάλα χρονικά διαστήματα την εμπλοκή στελεχων όπου λόγω έλλειψης προσωπικου τα ίδια στελεχη παραμενουν
 • Με τη μη μείωση του κόστους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ
 • Με τη μη ΕΝΤΑΞΗ στην ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΔΥΛΣ κατόχων ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΕΙ (ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)
 • Με τη μη εκ της βάσεώς του  ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ και ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ – Δημιουργία  Παράλληλης ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ για τους  εκ  ΣΝΔ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
 • Με την ΑΔΙΚΗ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΝΔ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ-ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ -ΚΡΙΣΕΩΝ -ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.
 • Με την πατέντα ανεξέλεγκτης χορήγησης βαθμών σε ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα όπως το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., δημιουργώντας  αν όχι βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, προβλήματα στην ιεραρχία μεταξύ των στελεχών, στη δομή και τη λειτουργία του Σώματος.  Είναι δε αδιάφορη για αυτούς που κινούν τα νήματα  οτι η  διαφορετικότητα (ακαδημαϊκή – στρατιωτική εκπαίδευση, προσόντα κατάταξης για κάθε Σχολή, βαθμίδα εκπαίδευσης που ανήκει κάθε Σχολή, διάρκεια φοίτησης κλπ) πρέπει να αποτελεί καθοριστικό διαχωριστικό παράγοντα των οργανικών θέσεων και κατανομής αυτών, του καθηκοντολογίου, της ιεραρχίας και της εξέλιξης των στελεχών όλων των βαθμίδων και θα πρέπει να ακολουθεί τα στελέχη σε όλη την Υπηρεσιακή τους πορεία.
 • Με τη μη ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ-ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, η οποία τα τελευταία χρονια βάλλεται και καταρρέει καθημερινά
 • Με τη μη τροποποίηση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΥΔΎΝΑΜΑ ΚΛΙΜΆΚΙΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΕΔΙΛΣ παρά το γεγονός ότι υπολειτουργουν λογω ελλειψης προσωπικου. Υπάρχουν κλιμάκια που το προσωπικό επαρκεί για να κάνουν μόνο φύλαξη στον εξοπλισμό -χώρο τους .
 • Με τη μη τροποποίηση της ΠΔΕΜ στη σημερινή πραγματικότητα και ανάγκες . Παιδιά κατώτερου θεού για κάποιους οι υπηρετούντες στα ΠΛΣ. Υπερεργασία, παράλληλα καθήκοντα …κλοτσοσκούφια ..!Υπάρχουν σκάφη- προσωπικό  που ανήκουν σε μια Λιμενική Αρχή η οποία τα βλέπει μια φορά το χρόνο  …
 • Με τη μη άκρως απαραίτητο πλέον,  ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ των ΠΥΛΩΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΥΠΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΗΓΩΝ ΛΣ, ως  ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (ΠΛΟΙΟ,ΛΙΜΑΝΙ,ΝΑΥΤΙΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΚΑΙ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ (ΑΣΦΑΛΈΙΑ ,ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ , ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΟΙΟΥ). ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΛΣ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΣ.
 • Με τη θεσμοθέτηση ενεργού γραφείου για τους ε.α συναδέλφους και του αρχαιότερου ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΛΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΧΗΓΟΥ ΛΣ .
 • Με την ανταποδοτική ανακύκλωση την οποία το ΛΣ τη  «χάρισε» σε φίλιες συνδικαλιστικές οργανώσεις .
 • Με την ΜΗ αναγνώριση και καθορισμό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ μάχιμων υπηρεσιών-ΣΤΕΛΕΧΩΝ  με δυνατότητα αναγνώρισης στο διπλάσιο του χρόνου που διανύθηκε ως πραγματική υπηρεσία  (και έως πέντε έτη) ή άλλες έμπρακτες παροχές προς τους υπηρετούντες σε αυτές (μοριοδότηση, πλαίσιο μεταθέσεων, μείωση  ελάχιστου χρόνου παραμονής στο βαθμό και διαφοροποίηση βαθμού αποστρατείας κ.τ.λ  . ) Η ισοπέδωση και οριζόντια πρόσφατη διάταξη αποτελει μια τεράστια αδικία για τους μάχιμους …
 • Με την μη αναπροσαρμογή σε 6,67%  (αντί του 20% που ισχύει) του ποσοστού αναγνώρισης που αφορούν την στρατιωτική θητεία.
 • Με τα έτη σπουδών και της θεσμοθετημένης πλασματικής τριετίας από 01/10/90 έως  31/12/95 βάση του Ν. 3865/2010.35 και την καταβολή υπέρογκων ποσών για την αναγνώριση ετών σπουδών , στρατού και πλασματικών ετών .
 • Με την αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων που παραμείνει σε ποσοστό 40% χαμηλότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.
 •  Με τη σχεδόν ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικου , σεμινάρια , ασκήσεις ….

Δυστυχώς,  τι κι αν τα παραπάνω αποτελούν διεκδικητικό πλαίσιο θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης , τι κι αν έχουν ειπωθεί και ξαναειπωθεί . ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ , ΑΣΕΒΕΙΑ , ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ    …!

 ΤΙΠΟΤΑ …!

08-12-2022

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ …!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ 

ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ