Συλλήψεις αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.12.22

Συλλήψεις αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα


 Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό, ενώ κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε βάση δεδομένων, βρέθηκε καταχωρημένος με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.


Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφο.


*****


Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, κατά τη διαδικασία φόρτωσης με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε Υπηρεσιακό Η/Υ, εμφανίστηκε ταυτότητα SCHENGEN, με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.