Μετά κόπων και βασάνων η ΠΟΕΠΛΣ στον ΕΦΚΑ ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.12.22

Μετά κόπων και βασάνων η ΠΟΕΠΛΣ στον ΕΦΚΑ ;


Μετά και την δημόσια τοποθέτηση 5 μελών του  Δ.Σ ΕΠΛΣΑΠ  (Δες ΕΔΩ) που ανέφεραν πως " Συγκεκριμένα ενώ της είχε  ζητηθεί απο την ΠΟΕΠΛΣ εγκαίρως και εγγράφως από 25-02-2021,  ουδέποτε   υπέδειξε εκπρόσωπο στον e-ΕΦΚΑ για την Συμβουλευτική Επιτροπή με αποτέλεσμα στο τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ 1107/30-11-2022 να ανασυγκροτείται η Συμβουλευτική Επιτροπή χωρίς όμως εκπρόσωπο της ΠΟΕΠΛΣ." άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας που πρόλαβε κυριολεκτικά στο παρά 5 να ενταχθεί στην σχετική επιτροπή του ΕΦΚΑ.


Παραθέτουμε ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ 


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 1165/15-12-2022 τεύχος (Υ.Ο.Δ.Δ.), η απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγλου Παναγιώτη για τον ορισμό «Προέδρου, και μελών στη Συμβουλευτική Επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)».

Στην εν λόγω επιτροπή ορίσθηκε ως τακτικό μέλος και εκπρόσωπος των ασφαλισμένων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., Τσιάνος Παναγιώτης με αναπληρωτή τον Γενικό Γραμματέα Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Δροσόπουλο Αλέξανδρο.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις Συμβουλευτικές Επιτροπές του Ε.Φ.Κ.Α., οι αρμοδιότητες της οποίας είναι:

  • Η συνδρομή προς το ΔΣ στον καθορισμό της δράσης και της χάραξης των γενικών κατευθύνσεων λειτουργίας του ΕΦΚΑ.
  • Η εισήγηση και η υποβολή προτάσεων στο ΔΣ για όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση της περιουσίας του ΕΦΚΑ και για κάθε θέμα που αφορά τα έσοδα και τις παροχές του φορέα.
  • Η επεξεργασία και η εισήγηση προτάσεων προς το ΔΣ για την τροποποίηση των διατάξεων του Οργανισμού του ΕΦΚΑ.
  • Η ανάδειξη εκπροσώπων των ασφαλισμένων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ.

Η συμμετοχή μας στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Ε.Φ.Κ.Α. παράγει νέες ευθύνες στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, τις οποίες επωμιζόμαστε με γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Ως συνδικαλιστικός φορέας οφείλουμε να καταδείξουμε και να εργασθούμε με σκοπό να ακυρωθούν τυχόν αρνητικές επιλογές και να επιτευχθούν αναγκαίες βελτιώσεις, οι οποίες θα ανατρέψουν την άνιση πραγματικότητα για το ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. 

Πηγή