Αποκαταστάθηκε ο διάπλους των δεξαμενόπλοιων στα Στενά του Βοσπόρου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.12.22

Αποκαταστάθηκε ο διάπλους των δεξαμενόπλοιων στα Στενά του Βοσπόρου


 Βρέθηκε η χρυσή τομή στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την Τουρκία και το μπλόκο που είχε επιβάλλει στα δεξαμενόπλοια μην επιτρέποντας να πραγματοποιήσουν τον διάπλου των Στενών του Βοσπόρου. Ζητούσαν από τις πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες να προσκομίσουν επιστολή κάλυψης του ταξιδιού τους από τους αλληλοσφαλιστικούς οργανισμούς- P&I Clubs.


Τελικά επήλθε συμβιβασμός μεταξύ τουρκικών αρχών και P&I Clubs και ήδη από την περασμένη Τρίτη τα 22 από τα συνολικά 26 δεξαμενόπλοια είχαν σηκώσει άγκυρα συνεχίζοντας το ταξίδι τους. Οι πρόσθετες εγγυήσεις κάλυψης ζητήθηκαν από τις τουρκικές αρχές μετά την εισαγωγή συστήματος ανώτατων τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο από τα κράτη της G7 το οποίο απαγορεύει στους παρόχους υπηρεσιών όπως είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, να συμβάλλουν στην εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου εκτός ένα αυτό πωλείται σε μία επιβεβλημένη τιμή ή ανώτατο όριο.


Η επιστολή των P&I Clubs θα πρέπει να περιλαμβάνει πλέον τα στοιχεία του, το φορτίο και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και να κατατίθεται από τους ναυτιλιακούς πράκτορες μαζί με την έκθεση Sailing Plan 1.

Πηγή