Παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν από την Ελλάδα αλλά από την Τουρκία» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.12.22

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν από την Ελλάδα αλλά από την Τουρκία»


 Ακόμη και την γεωγραφία διαστρέβλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη για τη Μεσόγειο

Η Τουρκία εκτός από την διαστρέβλωση του Διεθνούς Δικαίου κατά τα συμφέροντα της Άγκυρας, προσθέτει στο μπαράζ των προκλητικών ισχυρισμών της και τη διαστρέβλωση της... γεωγραφίας.


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε με νέο αφήγημα, το οποίο ξεπερνά τα όρια κάθε λογικής σκέψης. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη για τη Μεσόγειο, υποστήριξε ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με την Ελλάδα, αλλά με την Τουρκία. «Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS».


Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Μεσογείου, για την «κινητοποίηση», όπως είπε, της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, κατά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, όλοι έχουν άδικο και μόνο η Τουρκία το δίκιο. Έφθασε δε στο σημείο να αναφέρει ως επίσημη οντότητα την κατεχόμενη Κύπρο, παραβλέποντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό έδαφος υπό στρατιωτική κατοχή, μετά από εισβολή:


«Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" (ψευδοκράτους). Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" πιστεύουν στην ίση μοιρασιά. Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους, λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά» είπε αναλύοντας τα μεγαλεπίβολα σχέδια της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.


Πιστός στο αφήγημά του και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επιμένοντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί: «Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δυο άνθρωποι. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά».

Πηγή