Φολέγανδρος: Ήρθη η απαγόρευση απόπλου για το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» - Λύθηκε ο κάβος από την προπέλα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.22

Φολέγανδρος: Ήρθη η απαγόρευση απόπλου για το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» - Λύθηκε ο κάβος από την προπέλα


 Άρση της απαγόρευσης απόπλου για το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» από το λιμάνι της Φολεγάνδρου ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα ως προς την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.


Θυμίζεται πως αναστάτωση προκλήθηκε για τους 178 επιβάτες του πλοίου,  που είχαν φύγει από τη Σαντορίνη με προορισμό τον Πειραιά σε ένα ταξίδι που υπολογίζεται ότι είναι διάρκειας 10 ωρών αφού προσεγγίζει και άλλα νησιά των δυτικών Κυκλάδων μέταξυ των οποίων Μήλο-Σίφνο-Σέριφο, καθώς όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Φολεγάνδρου ο κάβος μπλέχτηκε στην προπέλα.


Μόλις σημειώθηκε η βλάβη, όπως είπαν στο protothema.gr επιβάτες του πλοίου, κλήθηκε δύτης από τη Σαντορίνη ο οποίος ήρθε με μια βάρκα με αποτέλεσμα να χρειαστεί 1,5 ώρα για να καλύψει την απόσταση από τη Σαντορίνη στη Φολέγανδρο.


Κατά πληροφορίες η προπέλα του πλοίου είχε, όντως, μπλεχτεί στον κάβο. Έτσι νωρίτερα ανακοινωθεί η απαγόρευση απόπλου του πλοίου προκαλώντας τις αντιδράσεις των επιβατών. Αυτό διότι έως ότου να ξεκινούσε το ταξίδι του ξανά, οι 178 επιβάτες θα έμεναν αποκλεισμένοι σε αυτό χωρίς να μπορούν να κατέβουν.


Οι επιβάτες του πλοίου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι μέχρι να επιτραπεί ο απόπλους του πλοίου, τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από αυτό ενώ δηλώνουν εκνευρισμένοι για το γεγονός ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση από τις 10 το πρωί.


Συνολικά, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο μεταφέρει 178 επιβάτες, 33 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 18 φορτηγά οχήματα και ένα δίκυκλο όχημα.

Πηγή