Ώρα μηδέν για τα τουρκικά drone στο Αιγαίο- Τελειώνει η εγκατάσταση και ξεκινάει η λειτουργία του anti-drone συστήματος μας σε Αιγαίο και Έβρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.12.22

Ώρα μηδέν για τα τουρκικά drone στο Αιγαίο- Τελειώνει η εγκατάσταση και ξεκινάει η λειτουργία του anti-drone συστήματος μας σε Αιγαίο και Έβρο


 Ειδική Ανάλυση


Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, σε πολύ μικρό χρονικό  θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και θα  τεθεί σε λειτουργία  το anti-drone σύστημα της χώρας μας, κλειδώνοντας οποιοδήποτε τουρκικό drone θα ξεμυτάει στο Αιγαίο.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στις πτήσεις τουρκικών UAV στο Αιγαίο , όπου τα τελευταία 3 χρόνια  παρουσίαζαν αυξημένη κινητικότητα και παρουσία στο αρχιπέλαγος, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η οπτική και ηλεκτρονική χαρτογράφηση των δυνάμεων στα νησιά μας. 

Διορθωτικές κινήσεις -Σχέδια παραπλανήσεων εν ειρήνη

Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει πολύ σοβαρά υπόψιν από εμάς, προκειμένου να προβούμε σε "διορθωτικές κινήσεις", όπως  αναθεωρήσεις σχεδίων και χώρων τελικού προορισμού, καθώς και στη σύνταξη και δοκιμή εκτενών σχεδίων παραπλανήσεων.

Τα σχέδια παραπλανήσεως δεν πρέπει να εφαρμοστούν μόνο σε καιρό επιχειρήσεων αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν μια γκάμα  λήψης μέτρων  ακόμη και από τον καιρό της ειρήνης.

Για παράδειγμα φίλια  εικονικά δίκτυα επικοινωνιών τα οποία θα μεταδίδουν  "τυχαία"  υποκείμενες σε εχθρική υποκλοπή ψευδείς πληροφορίες, μαζί με  κάποιες αληθείς που θα είναι   σίγουρα γνωστές στους γείτονες, θα επιφέρουν αναστάτωση και σύγχυση στις υπηρεσίες πληροφοριών του.

Προκειμένου να γίνουμε κατανοητοί  πχ ένα εικονικό δίκτυο ασυρμάτων κατάλληλα εγκατεστημένο ώστε να δύναται να υποκλαπεί το περιεχόμενο των συνομιλιών του από τους γείτονες, στο οποίο να γίνεται αναφορά για το όνομα  και την τοποθεσία ενός στρατοπέδου, (πληροφορία ήδη γνωστή στον εχθρό), μαζί με αναφορά για παραλλαβή φανταστικού νέου στρατιωτικού υλικού,  όπως αντιαρματικά  νέου τύπου που η χώρα μας είναι γνωστό στους απέναντι ότι  δεν διαθέτει μέχρι σήμερα, θα προκαλούσε το ενδιαφέρον των υπηρεσιών πληροφοριών του εχθρού.

Έτσι θα οδηγείτο στην ενεργοποίηση δικτύων πληροφόρησης προκειμένου να διασταυρώσουν την παραπάνω πληροφορία, για το αν αληθεύει .

Το δίκτυο πληροφόρησης περιλαμβάνει ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα, με τα drones να εντάσσονται στα δεύτερα.

Κοινώς με χρήση παρόμοιων  μεθόδων με αυτήν που προαναφέραμε, επιτυγχάνουμε την αδιάκοπη αναζήτηση πληροφοριών από τον εχθρό, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση δικτύων πληροφόρησής του, αλλά και καταστροφής των UAV του όπως θα δούμε στη συνέχεια. 

Λειτουργία του anti-drone συστήματος-Οφέλη
Επίσης το anti-drone θα συμβάλλει αποφασιστικά στην μείωση των εξόδων των  μαχητικών της πολεμικής μας αεροπορίας, τα οποία μέχρι στιγμής ήταν επιφορτισμένα με την παρακολούθηση-αναχαίτιση των τουρκικών drone.

Το σύστημα αυτό θα λειτουργεί στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας , έχοντας μια πληθώρα υποσυστημάτων-αισθητήρων που θα βρίσκονται στα νησιά μας αλλά και στον Έβρο, δημιουργώντας ένα  Ελληνικό  ηλεκτρονικό μάτι για την χώρα μας από τη Στρογγύλη μέχρι το Τριεθνές στον Έβρο.

Επίσης χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα θα μας παρέχεται η δυνατότητα παρεμβολής στα τουρκικά UAV,  είτε παραπλανώντας τα σε σχέση με το GPS,  είτε διακόπτοντας την επικοινωνία τους  με το επίγειο κέντρο ελέγχου με αποτέλεσμα την πτώση και την καταστροφή τους, είτε ακόμη καλύτερα αναλαμβάνοντας εμείς τον έλεγχο και την καθοδήγησή τους προκειμένου ακόμη και να τα προσγειώσουμε σε φίλια αεροδρόμια ή χώρους της επιλογής μας.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
Σε προγενέστερο άρθρο μας με τίτλο "Η Ελλάδα με προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου "τελειώνει" τα τουρκικά UAV" 5 μήνες νωρίτερα, αναφερόμασταν εκτενώς για το θέμα.

Συγκεκριμένα εισηγούμασταν ότι :
1. Θα πρέπει να δημιουργηθεί  ΑΜΕΣΑ στα νησιά μας και στον έβρο ένα ενοποιημένο  δίκτυο συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου με σκοπό την  παρεμβολή , την διακοπή της επικοινωνίας των τουρκικών UAV με τους σταθμούς ελέγχου τους και την καταστροφή τους ή τον έλεγχό τους από εμάς.

2. Παράλληλα θα πρέπει να εφοδιαστούν οι  χερσαίες δυνάμεις μας από επίπεδο Λόχου και άνω με antidrone όπλα, τα οποία να προβαίνουν στην κατάρριψη των τουρκικών UAV. 

3. Η δημιουργία ΛΑΤ-ΦΑ (Λόχων αντιαρματικών-φορητών αντιαρεπορικών) θα πρέπει να επισπευθεί έτσι ώστε να υπάρξει  ένα επιπλέον αμυντικό σύστημα σε συγκερασμό με τα παραπάνω.

4. Αποτελεσματικό μέτρο είναι  επίσης η εφαρμογή εκτεταμένου σχεδίου παραπλανήσεως,  το οποίο  θα συμβάλλει πάρα πολύ στην μείωση των αποτελεσμάτων τυχόν τουρκικής ενέργειας σε βάρος μας στα νησιά μας στο Αιγαίο και στον Έβρο.

Μένει πλέον να δούμε την ευόδωση από τη χώρα μας όλων των παραπάνω

Σχέδιο Παραπλανήσεως εν πολέμω
Φουσκωτά ομοιώματα φιλίων κύριων οπλικών συστημάτων όπως αντιαεροπορικά, ΠΕΠ, αυτοκινούμενο και ρυμουλκούμενο πυροβολικό, άρματα, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, αντιαρματικά και όλμοι είναι εκείνα τα οποία θα προκαλέσουν τρομερή σύγχυση στον εχθρό αναφορικά με την μαχητική μας ισχύ σε τόπο και χρόνο.

Αυτό  που θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και επίδραση στις επιχειρήσεις,  θα είναι εάν τα φουσκωτά αυτά ομοιώματα κινούνται και βρίσκονται αναμεμειγμένα διάσπαρτα μαζί με τα πραγματικά οπλικά συστήματα στον ίδιο τόπο και χρόνο.Φανταστείτε μια  πιθανή ζώνη προσγειώσεως ελικοπτέρων του εχθρού,  για τη δημιουργία  ΑΠ/Γ στην οποία θα κινούνται  10 ομοιώματα ΤΟΜΠ και 4 πραγματικά  φίλια ΤΟΜΠ το τι παρενέργειες θα έχει στον εχθρό.

Πρώτον η εκτίμησή του  θα είναι ότι απέναντί του είναι ένας φίλιος μηχανοκίνητος Λόχος και όχι μια Διμοιρία, γεγονός που σημαίνει αναπροσαρμογή των δυνάμεων του αλλά και των πυρών του και  δεύτερον θα διαθέσει πολλά πυρά του από UAV και επιθετικά ελικόπτερα για καταστροφή εικονικών στόχων με μηδενικό αντίκρυσμα στην εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με την κίνηση των ομοιωμάτων των οπλικών συστημάτων μας, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στα πρότυπα αυτόνομων οχημάτων που κινούνται με αισθητήρες, όπως ακριβώς γίνεται λεωφορεία στην πόλη των Τρικάλων τα οποία κινούνται αυτόνομα και χωρίς οδηγό.

Τέλος, υπάρχουν ενεργητικά  και παθητικά μέτρα προστασίας από τα εχθρικά drone, όπως είναι τα anti-drone συστήματα, αλλά και η διασπορά γυάλινων επιφανειών στο πεδίο της μάχης , όπως παρμπρίζ αυτοκινήτων ως ανακλαστήρες, κούκλες που προσομοιάζουν σε άνθρωπο όπως αυτών των καταστημάτων ένδυσης, εικονικές εκπομπές κινητών τηλεφώνων και ασυρμάτων καθώς και κουβερτών επιβίωσης οι οποίες αντανακλούν την θερμότητα του ανθρώπινου σώματος προς το εσωτερικό και όχι προς τα έξω  μη δίνοντας στόχο έτσι στον εχθρό.

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι απαιτείται τάχιστα η κατασκευή τέτοιων ομοιωμάτων, καθώς και η πρόβλεψη ύπαρξης ανά Μονάδα και Σχηματισμό προσωπικού που θα ασχολείται με την προετοιμασία του ,τάξη του στο έδαφος, και κίνησή του, καθώς και με την  απενεργοποίηση του και την μεταφορά του σε άλλο εδαφικό σημείο.