Κακοκαιρία Gaia: Μήνυμα από το 112 σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.12.22

Κακοκαιρία Gaia: Μήνυμα από το 112 σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


 Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Ηπείρου και της Κέρκυρας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από σήμερα το απόγευμα έως τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, το γραπτό μήνυμα που εστάλη στα κινητά αναφέρει: "Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες -άνεμοι) από σήμερα το απόγευμα έως τις μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε ΉπειροΚέρκυρα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών".

Λιγο αργότερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και σε κατοίκους της Αμφιλοχίας κι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα τα μεσάνυχτα στην περιοχή τους.

"Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από τα μεσάνυχτα έως μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε Αμφιλοχία και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena".

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν περίπου στις 20:45, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα λοιπόν με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις μεσημβρινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν γύρω στις 9.30 μ.μ. οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη Ζάκυνθο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Τέλος, με το μήνυμα καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Πηγή