Ερντογάν: Οι Έλληνες φοβούνται ότι ο Tayfun θα χτυπήσει την Αθήνα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.12.22

Ερντογάν: Οι Έλληνες φοβούνται ότι ο Tayfun θα χτυπήσει την Αθήνα


 Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατασκευή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία, ο οποίος  όπως είπε «τρομάζει την Ελλάδα».

Σε μια «Συνάντηση Νέων» στη Σαμψούντα παραβρέθηκε την Κυριακή (11/12) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία είχε, όπως όλες οι παρουσίες του το τελευταίο διάστημα, προεκλογικό χαρακτήρα. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως όσοι «θέλουν να κλείσουν τους ορίζοντες της χώρας με σύννεφα απαισιοδοξίας θα είναι αβοήθητοι μπροστά στο φως που πηγάζει από τις καρδιές της νεολαίας», ενώ δεν παρέλειψε για ακόμα μια φορά να μιλήσει για την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας επιθετική ρητορική.

Αναφερόμενος στα τεχνολογικά επιτεύγματα της Τουρκίας, ο Ερντογάν μίλησε για την κατασκευή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, τον οποίο η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι δοκίμασε στα μέσα Οκτωβρίου. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η κατασκευή αυτού του πυραύλου έχει «τρομάξει» την Ελλάδα.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας», είπε και πρόσθεσε πως «αυτή η παραγωγή τρομάζει τους Έλληνες». «Λένε για τον Tayfun… Τώρα ο Έλληνας φοβάται. «Θα χτυπήσει την Αθήνα», λένε», σχολίασε και επισήμανε ότι «Η Τουρκία δεν θα παραμείνει παθητική εάν η Ελλάδα επιμείνει στη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για την κατασκευή του εθνικού τουρκικού UAV μαχητικού. «Μπορεί να υπάρχει περίπτωση να κάνει την πρώτη πτήση το Kizilelma σε έναν μήνα. Θα είναι μια υπέροχη δουλειά», σχολίασε.