Συνάντηση αντιπροσωπείας Ε.Π.Λ.Σ Θράκης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΜΕΤΙΟ Χρήστο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.3.23

Συνάντηση αντιπροσωπείας Ε.Π.Λ.Σ Θράκης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΜΕΤΙΟ Χρήστο


Ανακοίνωση Ε.Π.Λ.Σ Θράκης


Στην Κομοτηνή, την Τρίτη 07-03-2023, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Π.Λ.Σ Θράκης υπό τον Πρόεδρο ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κωνσταντίνο και τον Αντιπρόεδρο ΒΑΖΟΥΡΑ Ιωάννη, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΜΕΤΙΟ Χρήστο.


Συζητήθηκαν εκτενώς οι αναβαθμισμένες δυνατότητες του Λιμένα Αλεξανδρούπολης ως κόμβου ενέργειας και μεταφορών ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εμπορευμάτων καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις και αρμοδιότητες ασφαλείας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα Στελέχη της Αλεξανδρούπολης.


Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης των Υπηρεσιών του Πόρτο Λάγους, Φαναρίου, Μαρώνειας, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης με την συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Ο κ. Περιφερειάρχης δια μέσω της Ένωσής μας, εξήρε τα Στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ της Θράκης για το καθήκον που επιτελούν στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, με την διασφάλιση πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, τόσο μέσω της επιτήρησης της ασφάλειας ναυσιπλοΐας όσο και με τις κρίσιμες διακομιδές ασθενών από την Σαμοθράκη προς την Αλεξανδρούπολη με το πλωτό ασθενοφόρο, το οποίο παρελήφθη το 2022 με την συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και εξέλιξης των υποδομών και των μέσων που δύναται η Περιφέρεια να συνεισφέρει προς ενίσχυση των Υπηρεσιών της Θράκης,

Πηγή