Στο Αμβούργο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ Γεώργιος Αλεξανδράκης (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.3.23

Στο Αμβούργο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ Γεώργιος Αλεξανδράκης (ΦΩΤΟ)


 Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην πόλη του Αμβούργου, όπου και συναντήθηκε με το Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Χρήστο Μπιμπή, το Γενικό Πρόξενο, κύριο Ιωάννη Βικελίδη, και το Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Μιχάλη Αγαπίου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο κύριος Simon Rosenkranz, Επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου, ο κύριος Stefan Kleinfeld, Αξιωματικός σύνδεσμος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος κύριοι Κοντιζάς, Κοντορουχάς και Χριστιανός, καθώς και στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με την ελληνική και διεθνή ναυτιλία στο Αμβούργο. Αντίστοιχη επίσκεψη Αρχηγού του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στο Αμβούργο έγινε το 2004.

Ο κύριος Αλεξανδράκης αναφέρθηκε στη σύσταση του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος το 1919 ως διοικητικού φορέα της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και ισχυρού πυλώνα ασφάλειας για τη χώρα, υπηρετώντας την ελληνική ναυτιλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους που ιδρύθηκαν τα προξενικά λιμεναρχεία, με αυτό του Αμβούργου να είναι το παλαιότερο, με σκοπό την εξυπηρέτηση και την στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας σε όλο της το φάσμα.

Παίρνοντας τον λόγο ο κύριος Μπιμπής, αναφέρθηκε στη σύσταση του Προξενικού Λιμεναρχείου στο Αμβούργο το 1957, το οποίο έχει στελεχωθεί με τριάντα Προξενικούς Λιμενάρχες, και στην προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελληνική σημαία ψηλά, θεωρώντας ιδιαίτερα τιμητική την παρουσία του Αρχηγού του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ενώ επανέλαβε και την προσωπική του υπόσχεση και διάθεση να βοηθήσει και να βρίσκεται κοντά στην Ελληνική Κοινότητα και σε κάθε μέλος της 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, κύριος Βικελίδης, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αναφερόμενος στη βοήθεια που παρέχουν και στην προσπάθεια που κάνουν να υπάρχει μια άριστη συνεργασία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Ελληνική Ναυτιλία, επεσήμανε την από κοινού προσπάθεια που ξεκίνησαν με τον κύριο Μπιμπή να γνωρίσουν τους Έλληνες που υπηρετούν ως υψηλόβαθμα στελέχη σε αμιγώς Ελληνικές εταιρείες όπως ο κύριος Μουστάκας Γιώργος της εταιρείας Green Ports, είτε σε Γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες όπως ο κύριος Δήμος Τατάνης της εταιρείας Harpaingas, Έλληνες που δουλεύουν στους διεθνείς νηογνώμονες και νεαρά στελέχη, μεταξύ 25 και 30 ετών, που εργάζονται σε τράπεζες του Αμβούργου ή απασχολούνται σε ναυτιλιακές εταιρείες του κρατιδίου. Στόχος αυτής την κίνησης είναι η αλληλογνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών αυτών των κοινοτήτων, καταθέτοντας σκέψεις και ιδέες για την Ελλάδα και ενέργειες που μπορούν να λάβουν χώρα στο Αμβούργο, κάτι που μόνο καλό μπορεί να αποφέρει ως αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε επίσης η παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας στο Αμβούργο και η αναγκαιότητα για συμμετοχή των 7 χιλιάδων περίπου Ελλήνων που βρίσκονται εκεί.

Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος υποδέχθηκε και η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου, κα Ευτυχία Olowson Σαβιολάκη.

Στη συνάντηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την εθνική τραγωδία στην Ελλάδα, στη μνήμη των θυμάτων της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη.

Ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή θυρεών και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον κύριο Μπιμπή προς τον Αρχηγό και τους επίσημα καλεσμένους κύριο Rosenkranz και κύριο Stefan ευχαριστώντας τους προσωπικά για την παρουσία τους και τη συνεργασία που υπάρχει. Ο κύριος Μπιμπής προσέφερε και στους συναδέλφους του αναμνηστικά μετάλλια της έδρας τιμώντας προσωπικά τον Αρχιπλοίαρχο κ. Κοντιζά Κλαδάρχη Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, τον Πλοίαρχο κ. Κοντορουχά, διευθυντή της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας και τον Πλοίαρχο κ. Χριστιανό, Διευθυντή της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης για το μεταναστευτικό.

Ο κύριος Αλεξανδράκης, επιδίδοντας τον Θυρεό του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στον Ναυτιλιακό Ακόλουθο της Ελλάδος στο Αμβούργο, ευχαρίστησε και  επεσήμανε ότι το κομμάτι της Ελληνικής Ναυτιλίας παραμένει κυρίαρχος παράγοντας ευημερίας για την χώρα, και θα είναι πάντα στην προμετωπίδα του Σώματος υπηρετώντας για πάνω από 100 χρόνια τον σκοπό σύστασής του με εξαιρετική επιτυχία. Πέρα από τις πολύπλευρες, πολυποίκιλες επιχειρησιακές αρμοδιότητες του Σώματος, αναφέρθηκε και στις εξαιρετικά σημαντικές ναυτιλιακές αρμοδιότητες του Σώματος που ασκούνται άοκνα όλα αυτά τα χρόνια από το Προσωπικό του Λιμενικού. Τέλος, σημείωσε την προσπάθεια που έχει γίνει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού θέματος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με την ικανότητα των στελεχών μειώθηκαν οι εισροές των μεταναστών πάνω από 80%, παραμένοντας πιστά προσηλωμένοι κυρίαρχα στο διεθνές και εθνικό δίκαιο και με απόλυτη προτεραιότητα στη προστασία και το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Επίσης επεσήμανε την ικανότητα και την υπεροχή της Ελληνικής Ακτοφυλακής έναντι όλων των άλλων στον τομέα αυτό, εξαιτίας των ικανών στελεχών αλλά και το ότι οι Έλληνες είναι ένας ναυτικός λαός και η θάλασσα ρέει στο αίμα τους, κάτι που αναγνωρίζεται και διεθνώς.

Το πρόγραμμα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στο Αμβούργο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στις λιμενικές εγκαταστάσεις του ποταμού Έλβα, καθώς και με επίσκεψη στο Ναυτικό μουσείο της πόλης.  

image
O Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ Γεώργιος Αλεξανδράκης με τον 
Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο 

image2
Ο επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου Captain Simon Rosenkratz  
  με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

image3
O κος Stefan Kleinfeld με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

image4
O Κλαδάρχης Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Κοντιζάς
με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

image5 1
Ο Πλοίαρχος Λ.Σ κ. Κοντορουχάς, διευθυντής της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας
με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

image6
Ο Πλοίαρχος Λ.Σ κ. Χριστιανός, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης
με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

image7
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Ιωάννης Βικελίδης
με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

Attachment 1

Μαρία Αθανασιάδου
Πηγή