Στην Αν. Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» μαζί με πλοία του ΝΑΤΟ -Σκέψεις ΗΠΑ για 2o αεροπλανοφόρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.10.23

Στην Αν. Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» μαζί με πλοία του ΝΑΤΟ -Σκέψεις ΗΠΑ για 2o αεροπλανοφόρο


 Συναγερμός στο ΝΑΤΟ, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, όπως και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.


Η Ελλάδα τάσσεται ξεκάθαρα εξ αρχής υπέρ του Ισραήλ και ενάντια στις κτηνωδίες της Χαμάς, και βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όπως και η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα «Ψαρά» είναι στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μαζί με πλοία άλλων κρατών-μελών στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα «Ψαρά» βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο συμμετέχοντας στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μαζί και με άλλα πλοία κρατών-μελών.Ο ρόλος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Φορντ»

Προς τα ανοικτά του Ισραήλ πλέει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» με πλοία συνοδείας, που μπήκαν ήδη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ,


Στόχος των ΗΠΑ με την αποστολή του αεροπλανοφόρου - σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, - δεν είναι να εμπλακούν ενεργά αλλά να αποτρέψουν άλλες δυνάμεις της περιοχής να μπουν στον πόλεμο ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ.


Οργή Ερντογάν

Να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντέδρασε χθες με την κίνηση αυτή, και αναρωτήθηκε «γιατί έστειλαν αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ οι ΗΠΑ»; «Σχεδιάζουν να κάνουν σφαγές στη Γάζα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.


Σκέψεις των ΗΠΑ και για 2ο αεροπλανοφόρο

Η «Wall Street Journal» αναφέρει πως ο Λευκός Οίκος εξετάζει την ανάπτυξη και δεύτερου αεροπλανοφόρου στην περιοχή. Το «Dwight D. Eisenhower» και τα συνοδευτικά πλοία ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσουν αυτή την εβδομάδα για τη Μέση Ανατολή αλλά το Πεντάγωνο δεν έχει αποφασίσει επίσημα αν το «Αϊζενχάουερ» θα αντικαταστήσει το «Φορντ», ή αν θα παραμείνουν και τα δύο πολεμικά πλοία πλοίων στην περιοχή.


Ο στόλος που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο

Αυτή τη στιγμή, στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, ένα αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες, ένα καταδρομικό, άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοία υποστήριξης, αεροσκάφη και η αερομεταφερόμενη Ομάδα Κρούσης

Πηγή