Σάμος: Κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα - Συνελήφθη 56χρονος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.10.23

Σάμος: Κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα - Συνελήφθη 56χρονος


Σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε περιπολία, ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης από στρατιωτικό παρατηρητήριο, ότι ύποπτο ταχύπλοο σκάφος κινείται με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τις βόρειες ακτές της Σάμου.


Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ανωτέρω σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε – Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου και ο χειριστής του, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.


Χολιγουντιανή καταδίωξη

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του 56χρονου αλλοδαπού χειριστή του ταχύπλοου σκάφους για παράβαση του άρθρου 167 (βίας κατά υπαλλήλων) και 169 (απείθεια) του  Π. Κ. . Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου. 

Πηγή