Έρχονται 990 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία - Τι προβλέπει ο προγραμματισμός του ΥΠΕΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.10.23

Έρχονται 990 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία - Τι προβλέπει ο προγραμματισμός του ΥΠΕΣ


Νέες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προβλέπει ο προγραμματισμός προσλήψεων 2024, που παρουσίασε το υπουργείο Εσωτερικών.


Από την κατανομή που έδωσαν στη δημοσιότητα η υπουργός Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πρόκειται να ενισχυθεί με 990 νέα στελέχη.


Να σημειωθεί ότι από τις 16.521 προσλήψεις, τη μερίδα του λέοντος, δηλαδή τις 14.082 προσλήψεις, καταλαμβάνουν τα υπουργεία. Θα μείνει ένας μικρός αριθμός θέσεων (2.439), οι οποίες θα διανεμηθούν σε λοιπούς φορείς του Δημοσίου, όπως Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ.


Ειδικότερα, αναμένονται οι εξής προσλήψεις:


-Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων) 


-Αξιοποίηση 700 θέσεων για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


-Προσλήψεις στις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), για χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικούς, πλοηγοούς), για την κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές


-Ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών


 Η Νίκη Κεραμέως μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε πως το επόμενο έτος θα γίνουν συνολικά 16.521 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες υπόκεινται στον κανόνα 1 προς 1, μία πρόσληψη, δηλαδή, για κάθε μία αποχώρηση.