Στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ παντός καιρού και συμβάντος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.10.23

Στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ παντός καιρού και συμβάντος


 Αν και η θλίψη για την  τραγωδία της απώλειας ζωής του πιλότου ελικοπτέρου που κατέπεσε πρωινές ώρες τις 28-9-23 στη θαλάσσια περιοχή Φραγκάκη Εύβοιας βαραίνει όλους όσοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης , ως Ομοσπονδία οφείλουμε να εξάρουμε το ρόλο όλων των συμμετεχόντων συναδέλφων εκείνη τη μέρα .


 Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχείρησαν τα περιπολικά σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ , Κ.Λ.Βόλου ΠΛΣ 615, Λ/Χ Αιδηψού ΠΛΣ 1015, Λ/Χ Κύμης ΠΛΣ 1000, Λ/Σ Αλοννήσου 1004 και ύστερα από πολλές ώρες έρευνας κατάφεραν και ανέσυραν στην επιφάνεια με την βοήθεια των ανδρών της ΜΥΑ/ ΛΣ τον άτυχο πιλότο .


 Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλες τις Λιμενικές Αρχές που οργάνωσαν μέσω της 4ης ΠΕΔΙΛΣ την επιχείρηση καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καλούνται να συνεργαστούν αντιμετωπίζοντας κάθε είδους συμβάν .


Θα αναφερθούμε στον απεγκλωβισμό χιλιάδων συνανθρώπων μας στις πυρκαγιές της Εύβοιας, ανάλογη και η προσφορά στις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού στη Μαγνησία αλλά και στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα Θεσσαλία και Εύβοια.       


 Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για την προσφορά των συναδέλφων που υπηρετούν στις υποστελεχομένες υπηρεσίες της Κύμης και της Αλοννήσου βιώνοντας μία υπηρεσιακή καθημερινότητα που δείχνει πως αυτά τα στελέχη έχουν ξεχαστεί από την υπηρεσία μιας και έχουν παραμείνει εγκλωβισμένα και δέσμια ενός συστήματος μεταθέσεων που παραμένει ανενεργό από την πρώτη μέρα εφαρμογής του.


Καλό θα ήταν να μην τους θυμόμαστε μόνο όταν προκύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες και για το λόγο αυτό ως Π.Ο.Λ. μέσω των πρωτοβάθμιων ενώσεων ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος και Ένωσης Λιμενικών Ευβοίας θα συνεχίσουμε να προβάλουμε το έργο τους διεκδικώντας μια διαφορετική αντιμετώπιση που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τους και θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα που εδώ και χρόνια βιώνουν και παραμένουν άλυτα  .

Πηγή