Ν. Φορτούνας : “Οι Λιμενικοί στο Τρίκερι είναι διαρρήκτες και έχουν διαπράξει ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Κακώς τους στηρίζει ο Πρόεδρός τους” - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.10.23

Ν. Φορτούνας : “Οι Λιμενικοί στο Τρίκερι είναι διαρρήκτες και έχουν διαπράξει ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Κακώς τους στηρίζει ο Πρόεδρός τους”


 

Με επιστολή του προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, το Ναυτοδικείο Πειραιά, τον Εισαγγελέα Πλ/κων Βόλου και σε μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Αγίας Κυριακής Τρικέρων και απόστρατος Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Φορτούνας Νικόλαος καταγγέλλει τη στάση των Λιμενικών που υπηρετούν στο Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων καθώς θεωρεί πως είναι διαρρήκτες και έχουν διαπράξει ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.

Καλεί μάλιστα την προϊστάμενη Λιμενική Αρχή του Κ. Λ. Βόλου να διενεργήσει Ε.Δ.Ε. για τα διαπραχθέντα αδικήματα των Λιμενικών ενώ τονίζει πως η αίθουσα που σήμερα στεγάζεται το Λιμενικό Τμήμα της Αγίας Κυριακής Τρικέρων παραχωρήθηκε ύστερα από ψευδές έγγραφο του προϊσταμένου  του Λιμενικού Τμήματος προς τη Δημοτική Αρχή του Νοτίου Πηλίου.

Να θυμίσουμε βέβαια πως η Ένωση Προσωπικού ΛΣ Κεντρικής Ελλάδος είχε καταδικάσει τη στάση του κ. Φορτούνα τονίζοντας πως  ¨με πρωτοβουλία του Προέδρου του Σωματείου «Οι φίλοι του Ναυτικού-Λαογραφικού Μουσείου» Αγίας Κυριακής Τρικέρων και πρώην Δημάρχου Ν. Πηλίου Νίκου Φορτούνα με δόλιο και κακόβουλο τρόπο κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος ο οποίος εντός ολίγων ημερών (19-09-23) ,θα πρέπει να παραστεί στο Ειρηνοδικείο Βόλου καταβάλλοντας από την τσέπη που όλα τα δικαστικά έξοδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξωση από τον “συνάδελφο” και πρώην Ναύαρχο του Λιμενικού Σώματος Νίκο Φορτούνα.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και με την καθοριστική συμβολή τόσο του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Κυριαζόπουλου Ευάγγελου όσο και του Δημάρχου Ν. Πηλίου κ. Μιτζικού Μιχάλη παραχωρήθηκε στην Αγία Κυριακή Τρικέρων χώρος από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου κατ’ εφαρμογή σχετικής δικαστικής απόφασης.” ¨

Στην επιστολή του ο κ. Φορτούνας  καταγγέλλει πως οι Λιμενικοί στο Τρίκερι παραβίασαν και διέρρηξαν τον χώρο του Ναυτικού-Λαογραφικού Μουσείου και με βέβηλο τρόπο εισέβαλαν παρανόμως σε χώρο που υπήρχαν εκθέματα  και σημαντικά κειμήλια .

Στην επιστολή μάλιστα προς τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,προς το Ναυτοδικείο Πειραιά αλλά και τον Εισαγγελέα  Πλ/κων Βόλου  ο κ. Φορτούνας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των Λιμενικών Κώστα Κυράνη τον εγκαλεί διότι δεν είναι αποστολή του να στηρίζει βαθμοφόρους του ΛΣ που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα και είναι διαρρήκτες οι οποίοι έχουν προβεί σε φθορά ξένης περιουσίας .