«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Εντάχθηκε και επίσημα στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού το νέο ΠΓΥ παρουσία ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.10.23

«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Εντάχθηκε και επίσημα στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού το νέο ΠΓΥ παρουσία ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ


 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2023, στην τελετή παράδοσης του πλοίου γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΕΡΣΕΑΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό, δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.


Τον υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.
Η τελετή πραγματοποιηθηκε σήμερα στις 12:00 στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου είχε καταπλεύσει το ΠΓΥ από την 1η Σεπτεμβρίου. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ, ο Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΕΞ Υποναύαρχος (Μ) Χρήστος Σκεπαρνάκος ΠΝ, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος (Μ) Πάνος Κασαπάκης ΠΝ, άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ε.α.

«Σε συνέχεια της τελετής καθέλκυσης στο Λοριάν της νέας φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ», ήρθε η στιγμή του «ΠΕΡΣΕΑ» ως Πλοίο Γενικής Υποστήριξης, καθοριστικό για την επιχειρησιακή σχεδίαση του στόλου. Και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που παρευρέθηκα στην τελετή υπογραφής της παράδοσής του στη δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού», γράφει σε ανάρτησή του ο ΥΕΘΑ, ενώ ευχαριστεί για το έργο του τον κ.Λασκαρίδη.


Τα χαρακτηριστικά του νέου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού

Όπως έχει ήδη γράψει το OnAlert, το «ΠΕΡΣΕΑΣ» διαθέτει, μεταξύ άλλων, υβριδική προωστήρια εγκατάσταση, ηλεκτροπρόωση με ελάχιστη ακουστική υπογραφή που του επιτρέπει να πλέει δίχως να γίνεται αντιληπτό, υπερπλεονάζουσα ηλεκτρική ισχύ 11MW (ικανή να τροφοδοτήσει ένα μεσαίου μεγέθους νησί), μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων, δυνατότητα μεταφοράς και παράδοσης εν πλω καυσίμου F-76 περίπου 3.000 κυβ. μέτρων, ελικοδρόμιο στο οποίο μπορούν να προσνηωθούν όλα τα ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαθέτει επιπλέον πλήρη εξοπλισμό για σεισμικές και γεωφυσικές ερευνητικές αποστολές.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:         

Πηγή: www.onalert.gr