ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: «Στο πλευρό των συναδέλφων μας στο Τρίκερι» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.10.23

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: «Στο πλευρό των συναδέλφων μας στο Τρίκερι»


 Αναδημοσιεύεται στο Δελτίο Τύπου της σχετικής επίσκεψης

«Επίσκεψη πραγματοποίησε η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στο Β΄ Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων προκειμένου να συναντήσει και να ενημερώσει τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί. 


Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Κυράνης Κώστας και ο Αντιπρόεδρος Σιδέρης Γαβριήλ επισκέφτηκαν την Αγία Κυριακή Τρικέρων στο κτήριο στο οποίο στεγάζονται εδώ και λίγους μήνες οι υπηρετούντες στην Λιμενική Αρχή. 


Πέραν της ενημέρωσης για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  ο βασικός λόγος επίσκεψης ήταν η στήριξη των συναδέλφων που σε πρόσφατη επιστολή του    επιστολή του προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ,το Ναυτοδικείο Πειραιά, τον Εισαγγελέα Πλ/κων Βόλου και σε μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Αγίας Κυριακής Τρικέρων και απόστρατος Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Φορτούνας Νικόλαος καταγγέλλει ως διαρρήκτες που έχουν διαπράξει ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.


Να θυμίσουμε βέβαια πως η Ένωση Προσωπικού ΛΣ Κεντρικής Ελλάδος είχε καταδικάσει τη στάση του κ. Φορτούνα τονίζοντας πως με πρωτοβουλία του Προέδρου του Σωματείου «Οι φίλοι του Ναυτικού-Λαογραφικού Μουσείου» Αγίας Κυριακής Τρικέρων και πρώην Δημάρχου Ν. Πηλίου Νίκου Φουρτούνα με δόλιο και κακόβουλο τρόπο κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος ο οποίος εντός ολίγων ημερών  ,θα έπρεπε να παραστεί στο Ειρηνοδικείο Βόλου καταβάλλοντας από την τσέπη που όλα τα δικαστικά έξοδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξωση από τον “συνάδελφο” και πρώην Ναύαρχο του Λιμενικού Σώματος Νίκο Φουρτούνα.


Η Ένωσή μας δεν θα αφήσει χωρίς εκπροσώπηση και ουσιαστική στήριξη  κανένα συνάδελφο που υπηρετεί στο Β Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων και ήδη έχει προβεί στις νομικές εκείνες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος ,η αξιοπρέπεια του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και η ακεραιότητα των υπηρετούντων σε αυτή την Υπηρεσία ,ερχομένη σε πλήρη σύγκρουση με τον Ναύαρχο ε.α. Νίκο Φουρτούνα που αποφάσισε να σύρει με νομικίστικα τερτίπια τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας ,πιθανώς και κάποιους άλλους συναδέλφους στις αίθουσες των δικαστηρίων διαβαλόντας προκλητικά και προσβλητικά την υπηρεσιακή τους  ηθική και υπόσταση.


Ο κ. Φουρτούνας ζήτησε την πειθαρχική δίωξη συναδέλφων ,φτάνοντας σε σημείο να ποινικοποιεί τον συνδικαλισμό στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προτρέποντας μάλιστα τους ανωτέρους σε δίωξη του Προέδρου της Π.Ο.Λ. Κυράνη Κώστα επειδή στηρίζει  βαθμοφόρους του ΛΣ που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα και είναι διαρρήκτες οι οποίοι έχουν προβεί σε φθορά ξένης περιουσίας .


Επειδή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής μας και επειδή ουδείς μπορεί να παίζει με την υπόληψη των συναδέλφων, για τα όσα θα ακολουθήσουν τις ημέρες η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Φουρτούνα».