Εντοπισμός και διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο (ΒΙΝΤΕΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.4.24

Εντοπισμός και διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο (ΒΙΝΤΕΟ)


 Τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους με 5 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Στο σημείο μετέβησαν 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Το πλήρωμα του περιπολικού περισυνέλεξε τους πέντε επιβαίνοντες και προέβη στη σύλληψη ενός 29χρονου από αυτούς για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Στη συνέχεια οι τέσσερις αλλοδαποί (ένας άνδρας, μία γυναίκα και δύο ανήλικοι) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε πνευστή λέμβο με 6 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX περισυνέλεξε τους 6 επιβαίνοντες. Ένας 27χρονος από αυτούς συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Οι υπόλοιποι πέντε αλλοδαποί (όλοι άντρες) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.