«Απόβαση» 6.000 Τούρκων στη Λέσβο: Μίνι διακοπές με visa express - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.4.24

«Απόβαση» 6.000 Τούρκων στη Λέσβο: Μίνι διακοπές με visa express


 Περισσότεροι από 6.000 χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες θα επισκεφτούν τη Λέσβο κατά την διάρκεια της Μουσουλμανικής γιορτής «Σεκέρ Μπαϊράμ», ενώ μόνο την Πέμπτη 11 Απριλίου έφτασαν στο νησί 1.700, με πέντε καραβάκια από Αιβαλί, προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Προύσα και από άλλες πόλεις των τουρκικών παραλίων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, μια ιδιαίτερη υποδοχή επιφύλασσε στους επισκέπτες από την Τουρκία, που επέλεξαν να έρθουν στη Λέσβο σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, την Ένωση Ποτοποιών και τον Σύλλογο Επιχειρήσεων Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ», ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε η κορύφωση των αφίξεων για αυτό το πρώτο διάστημα της νέας τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, στους επισκέπτες του νησιού με το που κατέβαιναν από τα καραβάκια και αφού περνούσαν τους απαραίτητους ελέγχους, προσφέρονταν μικρά αναμνηστικά δώρα, μικρά μπουκαλάκια ούζου, γλυκά που πρόσφεραν δύο ζαχαροπλαστεία της πόλης, νερό αλλά και έντυπα με πληροφορίες για τη Λέσβο στην τουρκική γλώσσα.

Όπως δήλωσε ο Αριστείδης Λαζαρής, γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, «υποδεχτήκαμε 1.500 τουρίστες από την Τουρκία χθες και άλλους τόσους σήμερα. Περιμένουμε πάνω από 6.000 αυτή την εβδομάδα λόγω του Ραμαζανιού. Ηταν θείο δώρο για τα καταστήματά μας για Απρίλιο μήνα. Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά αυτή τη χρονιά και βοήθησε και ο καιρός» είπαν, σημειώνοντας πως η visa express έκανε τη διαφορά.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Νίκος Γιαννάκας δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είχαμε την κορύφωση των αφίξεων επισκεπτών από την Τουρκία και αποφασίσαμε μαζί με άλλους φορείς να οργανώσουμε ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα για όσους έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ευχαριστούμε τα στελέχη του Τελωνείου και του Λιμενικού και όσους συμβάλουν ώστε η άφιξη των επισκεπτών και όλες οι σχετικές διαδικασίες να είναι ομαλή και υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες!»

Σημαντικό τονίζουν πως ήταν το γεγονός ότι πλέον πολλοί κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης επέλεξαν να πάνε στο νησί έστω για μονοήμερη εκδρομή, καθώς άνοιξε ο νέος δρόμος από την Πόλη ως το Αϊβαλί, που σε τρεις ώρες μπορούν να διασχίσουν την απόσταση.

Από τις 6 έως τις 13 Απριλίου περίπου 1.000 τουρίστες θα κάνουν χρήση του μέτρου της γρήγορης visa, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς του νησιού δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του μέτρου, καθώς καταγράφεται μεγάλη τουριστική αύξηση από την Τουρκία.

Στους αγαπημένους τους προορισμούς ο Μόλυβος, η Πέτρα, το Πλωμάρι και η Σκάλα Ερεσού, όπου τόσο ξενοδοχεία όσο και εστιατόρια και μπαρ, άνοιξαν για να τους υποδεχθούν, ενώ θα πραγματοποιήσουν εκδρομές και σε Αγιάσο και Μανταμάδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φορέων τουρισμού, η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί σημαντικά το 2024, ξεπερνώντας τις 100.000 χιλιάδες επισκέψεις, ενώ 73.588 επισκέφτηκαν τη Λέσβο το 2023.

Η visa express θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για τα εξής νησιά: Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος, Σύμη, Καστελλόριζο, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος και Κως.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

λεσβος, μυτιληνη, τουριστες, τουρκια, τουρκοι

λεσβος, μυτιληνη, τουριστες, τουρκια, τουρκοι

λεσβος, μυτιληνη, τουριστες, τουρκια, τουρκοι

λεσβος, μυτιληνη, τουριστες, τουρκια, τουρκοι

λεσβος, μυτιληνη, τουριστες, τουρκια, τουρκοι

λεσβος, μυτιληνη, τουριστες, τουρκια, τουρκοι