Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τη συχνότητα των πυρκαγιών: 70 εστίες τις τελευταίες 24 ώρες – «Οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.4.24

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τη συχνότητα των πυρκαγιών: 70 εστίες τις τελευταίες 24 ώρες – «Οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών»


 Καμπανάκι για την εκδήλωση πυρκαγιών χτυπά η πυροσβεστική υπηρεσία καλώντας όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική ενημέρωσε για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν από χθες Κυριακή 7 Απριλίου στις 18:00 έως και σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου την ίδια ώρα, τονίζοντας πως εκδηλώθηκαν 70 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 13. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Καταληκτικά η Πυροσβεστική παρακαλεί όλους τους πολίτες «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών».

Δείτε το γράφημα της Πυροσβεστικής:

Η δράση της πυροσβεστικής το τελευταίο 24ωρο

Σύλληψη για πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

Σημειώνεται πως σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου συνελήφθη ημεδαπός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μαρκόπουλου ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε υπολείμματα καλλιεργειών σε αγροτοδασική έκταση, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Στον άνδρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Πηγή