Αυξάνονται οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές κατά 80% στην Ελλάδα- Οι πρώτες αντιδράσεις των αλιέων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.4.24

Αυξάνονται οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές κατά 80% στην Ελλάδα- Οι πρώτες αντιδράσεις των αλιέων


 Σε σημαντικές εξαγγελίες που αφορούν το περιβάλλον προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference», που φέτος φιλοξενείται στην Αθήνα.

Αναφορικά με τα θαλάσσια πάρκα, για τα οποία ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ακόμη δύο προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους αλιείς, καθώς σε αυτές δεν θα επιτρέπεται η αλιεία.

Ο Κωνσταντίνος Παγώνης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γρι Γρι Μέσης Αλιείας, μίλησε για το ζήτημα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

«Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, ζούμε από αυτό, από τη θάλασσα. Όσον αφορά την υπεραλίευση και με μελέτες από κρατικά πανεπιστήμια, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο Ιόνιο, οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αν φανταστούμε ότι οι Έλληνες ψαράδες δραστηριοποιούνται στο 30%, μετά θα πάμε στο 20% ίσως και λιγότερο, άρα μετά δεν θα μείνει αλιευτικό πεδίο για τους ψαράδες. Ήδη έχουμε πάρα πολλές περιοχές προστατευόμενες στην Ελλάδα, έχουμε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θαλάσσιο πάρκο στις Σποράδες. Ήδη ετοιμάζουμε τα υπομνήματά μας, έχουμε συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.