Κυριαζόπουλος: Οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.4.24

Κυριαζόπουλος: Οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα


 «Οι νέοι μας έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη θάλασσα» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Συμμετέχοντας στο πάνελ, που επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα: «Μπορεί να υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος;», ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, υπενθύμισε τη σημαντική πρόοδο που επιτελείται στον τομέα των έργων υποδομών με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, καθώς και τις σημαντικές κινήσεις που κάνει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στην ίδια κατεύθυνση.

Επίσης, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού που θα επιτρέψει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαιτέρως του θαλάσσιου.

«Η ναυτιλία είναι βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, τονίζοντας ότι οι μεταφορές αγαθών δια θαλάσσης είναι επτά φορές πιο φθηνές και πιο περιβαλλοντικά ορθές από τις αντίστοιχες σιδηροδρομικές και τριάντα φορές συγκριτικά με τις αεροπορικές.

Τέλος, υπενθύμισε πως αν και η ναυτιλία ευθύνεται μόνο για το 2,9% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βρίσκεται σε μία πορεία διερεύνησης νέων πιο πράσινων τεχνολογιών στα καύσιμα και πιο φιλοπεριβαλλοντικών μεταφορών δια θαλάσσης και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.