Η έπαρση της σημαίας στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» με θέα το Βόσπορο – Δείτε φωτογραφία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.4.24

Η έπαρση της σημαίας στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» με θέα το Βόσπορο – Δείτε φωτογραφία


 Συγκίνηση και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η έπαρση της σημαίας στην ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης.konpoliΗ φρεγάτα «Θεμιστοκλής» βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στο τουρκικό λιμάνι, μαζί με την τουρκική «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme» στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ.


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί έχουν αναρτήσει φωτογραφία από την διαδικασία της έπαρσης της σημαίας στη φρεγάτα με θέα τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη.


Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η παρουσία της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού «Θεμιστοκλής» στο λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης και η εμφάνιση της ελληνικής σημαίας μέσα στον Βόσπορο, είχε προκάλεσει ποικίλα σχόλια από Τούρκους στα social media.


Bu gemi sarayburnunda
Pazar günü gelmiş 4 gün daha buradaymis @PiriHAN7777 neden gelmiş acaba temizlik için mi..? pic.twitter.com/o5BqkhL7VU

— Mavi Lotus 💙 (@ata2023) April 11, 2024


Όπως είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζεμ Γκουρντενίζ, ο «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Έλληνας κυβερνήτης βρήκε την ευκαιρία για προπαγάνδα, καθώς «κρέμασε ελληνικές σημαίες σε όλα τα σημεία του πλοίου, αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα, σύμφωνα με τα οποία η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη».

Yunan fırkateyni ile Türk fırkateyni İstanbul Sarayburnu’nda NATO Daimi Deniz Görev Grubu SNMGII kapsamında liman ziyaretindeler. Yunan firkateynine Türk misafirperverliği nedeniyle rıhtım tarafı verilmiş. Yunan gemi komutanı bu durumu fazlasıyla propaganda fırsatına… pic.twitter.com/GqFvKU3BP9

— Cem GÜRDENİZ (@cemgurdeniznet) April 11, 2024

Πηγή