Με δύο κρουαζιερόπλοια θα κάνει homeporting η MSC στον Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.4.24

Με δύο κρουαζιερόπλοια θα κάνει homeporting η MSC στον Πειραιά


 «Τα όλα και περισσότερα αλλά και μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας κρουαζιερόπλοια θα δημιουργήσουν συμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και σε άλλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου τα επόμενα χρόνια και κοιτάμε πως θα το χειριστούμε». Τα λόγια ανήκουν στον Νόρμπερτ  Στικέμα excecutive director του τμήματος  κρουαζιέρας του Ομίλου MSC, που αποτελείται από την MSC Cruises και την Explora Journeys,  στο πλαίσιο παρουσίασης της δραστηριότητας της εταιρείας στην ελληνική αγορά για το 2024.


Με αφορμή τη τοποθέτησή του αυτή για το λιμάνι τυου Πειραιά ζητήθηκε από τον κ. Στικέμα να σχολιάσει το σενάριο που θέλει τον Όμιλο MSC να αποκτά το λιμάνι του Λαυρίου. Ο  Νόρμπετ Στικέμα δεν απάντησε για το αν στα  μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνονται ελληνικά λιμάνια ως home port. Είπε διπλωματικά: « Η MSC  επενδύει όπου χρειάζεται και όπου εμφανίζονται ευκαιρίες σε κάθε μέρος του κόσμου» και προσέθεσε στη συνέχεια: « Η Ανατολική Μεσόγειος είναι σημαντική για την κρουαζιέρα».


Η παρουσίαση έγινε σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου  στο κρουαζιερόπλοιο MSC Simfonia το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο θα χρησιμοποιεί σε κάποια ταξίδια ως  home port όπως θα συμβεί και με το MSC Opera.
Πιο συγκεκριμένα,  το MSC Sinfonia την περίοδο Μαρτιου-Νοεμβρίου θα ταξιδεύει στο Σπλιτ, τη Βενετία, το Μπρίντιζι και τη Μύκονο ενώ από το Νοέμβριο  του 2024 έως τον Μάιο του 2025 και καταλήγοντας πάντα στον Πειραιά θα επισκέπτεται την Έφεσο, την Πόλη την Κέρκυρα και το Μπάρι. Μπορεί να φιλοξενήσει 2.646 επιβάτες και 742 μέλη πλήρωμα.  Διαθέτει  980 καμπίνες.


Μιλώντας για τους Έλληνες πελάτες κρουαζιέρας της MSC επεσήμανε ότι είναι μόλις 20.000 και αποκάλυψε ότι στόχος του ομίλου είναι να αναπτύξει την ελληνική αγορά προσελκύοντας περισσότερους Έλληνες: «Πρέπει να καταλάβουν ότι η κρουαζιέρα δεν είναι ακτοπλοΐα που απλώς σε πάει από το έναν προορισμό στον άλλον. Σου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες τόσο πάνω στο πλοίο όσο και στους προορισμούς» και συμπλήρωσε γλαφυρά: «Η καμπίνα σου, σε πάει στον προορισμό κατευθείαν. Ξυπνάς το πρωί, κοιτάς από το παράθυρο και βλέπεις ότι είσαι στη Μύκονο».
 


Η MSC Cruises θα έχει φέτος έξι διαφορετικά κρουαζιερόπλοια που θα ταξιδεύουν στις ελληνικές ακτές, πραγματοποιώντας περισσότερες από 400 επισκέψεις σε εννέα διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα.


«Θα φέρουμε στην Ελλάδα 500.000 επιβάτες κρουαζιέρας το 2024» ανέφερε ο Νόρμπετ Στικέμα ενισχύοντας οικονομικά  και την τοπική κοινωνία.


Το MSC Lirica θα προσεγγίζει Μύκονο και Σαντορίνη το MSC Armonia  την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, το MSC Divina  τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, το MSC Opera  τη Σαντορίνη, τον Πειραιά και το Κατάκολο, το  MSC Splendida την Ελλάδα χωρίς ακόμη να έχει προσδιορίσει  προορισμούς.


Και όχι μόνον αυτό – από τη σεζόν 2024-25 και για μία ολόκληρη χειμερινή περίοδο, η MSC Cruises θα μεταφέρει για πρώτη φορά ένα πλοίο της με λιμάνι βάσης στην Ελλάδα, επεκτείνοντας έτσι τη σεζόν κρουαζιέρας στη χώρα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρύτερο πενταετές ελληνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που έχει ως στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου.


Φέτος, τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια από τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας την επέκταση της λειτουργίας τους στην περιοχή όλο τον χρόνο.
Παράλληλα , η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του Ομίλου MSC, θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024, με πολλά από τα ταξίδια του EXPLORA I να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στον Πειραιά. Το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας προσφέρει μια πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με 461 σουίτες με θέα στον ωκεανό και αναλογία επισκέπτη προς οικοδεσπότη 1:1,25. Στα λιμάνια που θα επισκέπτεται το EXPLORA I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.


Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να εισφέρουν ευρύτερα τουριστικά και οικονομικά οφέλη στην περιοχή χάρη στα λιμάνια επιβίβασης στα πλοία του Ομίλου στην Ελλάδα, καθώς μεγάλο ποσοστό επισκεπτών θα φτάνει με πτήσεις από όλο τον κόσμο στα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ πολλοί θα παρατείνουν τις διακοπές τους και θα παραμένουν σε ελληνικά θέρετρα και πόλεις πριν ή μετά την κρουαζιέρα.


Πρόσθετα οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες θα αποφέρουν και οι εκδρομές στην στεριά που πραγματοποιούν οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην περιοχή.
Η MSC Cruises προσφέρει πάνω από 40 διαφορετικές εκδρομές στην στεριά σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς που επισκέπτεται, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικούς προμηθευτές και ενσωματώνοντας ξεναγήσεις, εισιτήρια και επισκέψεις σε τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές οι εκδρομές όχι μόνο υποστηρίζουν τις τοπικές οικονομίες, αλλά ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό, να γευτούν την ελληνική κουζίνα και να μάθουν περισσότερα για την ελληνική ιστορία.


Για παράδειγμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το βιολογικό αγρόκτημα κοντά στο Κατάκολο για να γευτούν το ούζο και να μάθουν για την παραγωγή σαπουνιού ή να δοκιμάσουν ντόπιο κρασί και νόστιμες φρέσκες ελιές λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου, καθώς σε κάθε προορισμό η MSC Cruises προσφέρει ένα πλήθος επιλογών για εξορμήσεις, βοηθώντας έτσι τις τοπικές οικονομίες και αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή