Εντοπισμός 10 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.6.24

Εντοπισμός 10 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη ΡόδοΤις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με κατεύθυνση την παραλία Ψαλτό Λίνδου. Αμέσως ενημερώθηκε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει άτομα στην παραλία Ψαλτό και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού. Τελικά, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο και τους δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές του, ηλικίας 34 και 32 ετών. Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος, έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος στον ώμο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες από την ξηρά στην περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίνδου, όπου εντοπίστηκαν δέκα (10) αλλοδαποί (7 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι) και μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία ο 34χρονος αναγνωρίστηκε από τους υπολοίπους ως ο κυβερνήτης-χειριστής του σκάφους και ο 32χρονος ως ο βοηθός του και στη συνέχεια συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων”. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.